Perić optužio Inicijativu za Stolac za korištenje privatnih popisa

Stolac, Stolac, zastave, Stolac, Stolac, izbori 2016, Stolac, izbori, Stolac, branitelji, HVO, Stolac, izbor, Stolac, Općinsko vijeće Stolac, izbori u stocu
Predstavnici Inicijative za Stolac kažu kako je SIP tom odlukom ponovne izbore u Stocu učinio besmislenim jer su tako ostala samo dva kandidata iz reda hrvatskog naroda.

Predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivan Perić, koji je odlukom SIP-a također razriješen dužnosti, ističe kako nije istina da Bošnjaci neće imati svog kandidata na ponovljenim izborima. Riječ je o Mati Komšiću, kojeg je kandidirala Social - Demokratska fronta, kako Perić kaže - stranka s bošnjačkim rukovodstvom.

Inicijativa za Stolac prošlog je tjedna Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije predala kaznene prijave zbog događaja u Stocu za vrijeme izbora. Između ostalih, prijave su podnijeli protiv Ivana Perića i njegove kćeri Jelene Perić.

Perić odbacuje sve optužbe ističući da se Inicijativa za Stolac služila privatnim popisima preminulih bez službenih evidencija, te da se na njima nalaze i živi ljudi.

Šef misije OSCE-a u BiH, Jonathan Moore, istaknuo je u izjavi za Našu TV da je spreman pružiti svu moguću podršku lokalnim vlastima i svim ostalima koji rade na stvaranju uvjeta za jačanje demokratskog društva u Stocu.

Međutim, bošnjačke braniteljske udruge ne doprinose mirnijoj atmosferi u Stocu jer su najavile da neće dopustiti održavanje ponovljenih izbora u Stocu ako prizivni sud ne poništi odluku SIP-a. Perić poziva nadležne organe da reagiraju na ove najave jer je to, kaže, napad na ustavni poredak zemlje.

Perić je dodao da je podnio žalbu na odluku SIP-a o njegovom razrješenju s dužnosti s mjesta predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac jer se ne smatra odgovornim ni po jednoj točki koja mu se stavlja na teret.

Naša.tv