JU Radimlja spremno čeka turiste u novoj sezoni

JU Radimlja

Ustanova će se ove godine predstaviti na  19. mostarskom Sajmu gospodarstva.

Otkada postoji ustanova, zabilježeni broj posjetitelja porastao je s prvotnih 4000 posjeta, prije svega kroz osmišljavanje turističke ponude. Prethodna, 2015. sezona, zaključena je s 8500 posjetitelja nekropoli Radimlja, a broj turista koji je prošao kroz grad zasigurno je puno veći. Značajnu suradnju ostvarena je  s osnovnim  i srednjim školama iz čitave države koji nam se obraćaju za pomoć pri organizaciji edukativnih školskih izleta.

Stolačka tarča je srednjovjekovni festival koji je JU Radimlja organizirala prvi puta prošle godine, a ove godine manifestacija se održava dva dana i najavljena je za 13. i 14. svibanj. Još jedna novina na kojoj se radi je izdavanje monografije o Radimlji, a riječ je o visoko kvalitetnom i luksuznom tekstualnom i vizualnom vodiču.

Stolački kraj je iznimno bogat arheološkim i kulturno-povijesnim naslijeđem i kao takav sve više privlači agencijske i individualne goste. Pored svjetski poznatih nekropola Radimlja i Boljuni, koje će se upisati na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske kulturne baštine do sredine tekuće godine, manje je poznato da ovaj gradić ima najveći broj zaštićenih kulturno-povijesnih spomenika u Bosni i Hercegovini.

Od samog početka našega postojanja dosta se uradilo i na infrastrukturi poznatih lokaliteta u Stocu. Nekropola Radimlja je ograđena, gostima je ponuđen parking za osobna vozila, park i odmorište dok za agencije osiguravamo 50 parking mjesta za autobuse, stručne kvalificirane ture s licenciranim vodičima na engleskom i francuskom jeziku. Stolac je neizostavan i za biciklističke i motociklističke ture, a u suradnji s JICA-om, JU Radimlja se uključila u projekat Koridor bilja i meda te se postavilo 8 novih informativnih tabla uz glavne prometnice.