FOTO  U Širokom Brijegu otvoren 15. Mediteran Film Festival

Mediteran Film Festival, Zdenko Čosić, Stipe Prlić, Tomislav Topić, Robert Bubalo

Čast samog proglašenja Festivala otvorenim pripala je predsjedniku Vlade Zapadnohercegovačke Zdenku Ćosiću, dok su se uz njega na ceremoniji otvaranja prisutnima obratili i predsjednik Uprave HT Eroneta kao generalnog pokrovitelja festivala Stipe Prlić, Tomislav Topić direktor festivala i Robert Bubalo producent festivala.

Film koji je službeno otvorio 15. MFF jeste premijerno prikazani glazbeni dokumentarac, 'Izgubljeno dugme', redatelja Marija Vukadina, Renata Tonkovića i Roberta Bubala, posvećen kultnoj rock skupini s ovih prostora - bendu Bijelo Dugme.
Prvu večer Mediteran Film Festivala projekcijom francuskog filma 'Sreća...obećana zemlja', otvoren je i program u konkurenciji u kojem će se ovu godinu natjecati 22 dokumentarna filma, po 11 ostvarenja u selekciji kratkometražnog, odnosno dugometražnog filma.

O najboljima će odlučivati šesteročlani međunarodni žiri koji će i odabrati pobjednika i uručiti mu Grand prix - MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok tradicionalno treću nagradu glasanjem dodjeljuje publika.

Sveukupno na ovogodišnjem Mediteran Film Festivalu, u kinu Borak u Širokom Brijegu, biti će prikazana 32 filma. Više detalja o programu, filmovima, rasporedu projekcija...potražite na službenim festivalskim stranicama www.mff.ba.