FOTO  Svibanjska sjećanja 2015: Koncert Glazbene škole Široki Brijeg

svibanjska sjećanja, Široki Brijeg

...a u organizaciji Grada Širokog Brijega, započeo je program obilježavanja obljetnica: Bleiburg i križni put '45., Zaustavljanje tenkova u Pologu '91. i Ministar obrane RH Gojko Šušak '98.

Koncert je otvorio Djevojački zbor Glazbene škole skladbom „Pet međimurskih pjesama" hrvatskog skladatelja Vinka Žganeca (obrada F. Lučić). Nakon Djevojačkog zbora nastupili su učenici osnovne i srednje Glazbene škole Mate Slišković na violini uz pratnju Bože Cigića na glasoviru, Marija Pavković, Bože Cigić, Ana Jelić, Ivana Hrkać, Dora Paponja i Ivan Nogalo na glasoviru, Ana Matijević na violini uz pratnju Stipe Iličića na glasoviru, Viktorija Kožul uz pratnju Stipe Iličića na glasoviru i Ante Slišković uz pratnju Stipe Iličića na glasoviru.

Nastupi učenika osnovne i srednje Glazbene škole koji su svoje glazbeno umijeće pokazali izvodeći skladbe hrvatskih skladatelja nagrađivani su dugotrajnim pljeskom, kao i nastup Djevojačkog zbora pod ravnanjem Marije Čolak i Tamburaškog orkestra pod vodstvom Joška Sliškovića, a koji su zajednički izveli 'Ero s onog svijeta' Jakova Gotovca i 'U boj, u boj' Ivana pl. Zajca. Ravnateljica Tonćika Kolobarić je na samom kraju programa simbolično 'ružom' nagradila učenike koji su ostvarili uspjeh na federalnom natjecanju.

Program su pripremili profesori Marija Čolak, Željka Naletilić, Katarina Petković, Snježana Rezić, Irena Vučić, Nina Puzić, Anita Milićević i Joško Slišković.
Program 'Svibanjska sjećanja 2015.' nastavlja se u četvrtak tradicionalnim mini-maratonom Polog-Široki Brijeg sa startom u Pologu u 18 sati i s ciljem na Trgu širokobrijeških žrtava u središtu Širokog Brijega. U 20 sati u kinu 'Borak' bit će održana Večer sjećanja na kojoj će biti predstavljen dosadašnji rad i djelovanje Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH.