Španjolci otvaraju MFF

Mediteran Film Festival, Široki Brijeg
z ovaj, prvu večer Festivala bit će prikazani i španjolski filmovi iz konkurencije kratkometražnih dokumentaraca: 'Tišina', 'Tri žene' i 'Igra skrivača'.

Prvi festivalski dan obilježit će i program 'Domaćih autora' u kojem će, već od 17 sati, biti prikazane 'Austro - Ugarske vojne utvrde u Mostaru' Ive Mikulića, dokmentarac Zdenka Jurilja 'Da capo' te projekcija nagrađivanog filma Ivana i Mirele Cigić 'Neukrotivi kardinal'.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson i Tylera Gundersona, u Širokom Brijegu snimili srednjoškolci polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, šest mladih filmaša učenika, iz Amerike.

Sveukupno, na ovogodišnjem Mediteran FF bit će prikazano 17 filmova u konkurenciji, deset animiranih ostvarenja s prijateljskog festivala NAFF te pet filmova iz programa 'Domaćih autora'. Festival s ponosom ističe i program 'Open air Cinema' u kojem će na festivalskom trgu u središtu Širokog Brijega biti prikazana dva igrana filma, te suradnju s filmskom mrežom HBO, koja u programu Adria donosi dva velika dokumentarna hita.

Ulaz na sve projekcije je besplatan