FOTO/VIDEO  Širokobriješke ljepotice zasjale podno Eiffelova tornja i oduševile turiste iz cijelog svijeta

mažoretkinje, Široki Brijeg, Pariz
Mažoretkinje Široki svojim nastupom u podnožju čuvenog Eiffelova tornja oduševile turiste iz cijelog svijeta. Naime, Mažoretkinje Široki su u razdoblju od 23. do 30. srpnja u Francuskoj predstavljale Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku na međunarodnom festivalu puhačkih orkestara i mažoretkinja.

- Nema riječi kojima bi mogle opisati naše oduševljenje Parizom. Sam nastup ispod Eifellovog tornja je bio jedan veliki spektakl. Ljudi su odjednom počeli prilaziti, okupljati se i snimati nas. Ništa drukčija slika nije bila ni nakon nastupa, oduševljeni turisti i prolaznici su nam prilazili, čestitali, raspitivali se gdje se nalazi Široki Brijeg, gdje nas još mogu gledati. Tražili su gdje mogu staviti novac, kako nas nagraditi. Zaista jedno nezaboravno iskustvo, možda i sam vrhunac našeg postojanja i djelovanja, rekla je u ekskluzivnom razgovoru za ABCportal vidno oduševljena i ponosna Maria Topić Ramljak, trenerica i koreografkinja Mažoretkinja Široki.

Osim novih obožavatelja, Mažoretkinje Široki su stekle i nova prijateljstva, poznanstva i dogovorile nove turneje po europskim metropolama, dok su o njihovom odličnom nastupu izvještavali i brojni francuski mediji.

- Dogovorile smo novu turneju u Monte Carlu, zatim turneju u Španjolskoj i još jednu spektakularna koju ćemo obznaniti po Novoj godini. Ova turneja nam je uistinu otvorila jedna nova vrata u svijet umjetnosti i plesa. Cure su dobile nove mogućnosti, nova poznanstva i stekle nova prijateljstva s orkestrima iz Nizozemske, Njemačke, samba plesačicama iz Španjolske, plesnom skupinom iz Poljske i mnoga druga, rekla je Maria Topić Ramljak i istaknula kako je i sama iznenađena pozitivnim vibracijama koje su uslijedile nakon nastupa u Parisu, Briquebecu i Vervinsu.

- Čast nam je bila sudjelovati u realizaciji ovako velikog projekta za kojeg osobno ni ja nisam mislila da će nam ovoliko značiti. Cure su doživjele jedno sasvim novo i nezaboravno iskustvo za čitav život. Rodila se i jedna lijepa i divna priča. Naime, djevojke su svoje honorare dale za izradu novih odora koje će poslije ove turneje pokloniti našim juniorkama. Zaista su i s tim činom pokazale koliko vrijede, istaknula je.

Na koncu razgovora za ABCportal, Maria Topić Ramljak je izrazila zahvalnost na pratnji i korektnoj suradnji Glazbenom društvu iz Travnika, s kojima su uspostavile suradnju neposredno prije odlaska na ovu europsku turneju u domovinu mažoret plesa.

Već od sljedećeg tjedna Mažoretkinje Široki počinju s pripremama za nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 11. do 14. rujna održati u Targovistu u Rumunjskoj.