FOTO  Široki Brijeg: U Buhovu otvoren Edukacijski info centar

buhovo, info centar
Na početku svečanosti otvaranja Edukacijskog info centra prikazan je 20-minutni dokumentarni film pod nazivom 'BUŠA - Naslijeđe za bogatiju budućnost'. Nakon prikazivanja filma nazočnima se obratio Ivica Ravić, dr. vet. predsjednik Udruge za zaštitu i očuvanja izvornih pasmina domaćih životinja - Široki Brijeg i voditelj Centru za očuvanje izvornih pasmina.

Ravić se u svom izlaganju prisjetio same ideje i početka izgradnje Centra za očuvanje izvornih pasmina, od 2003. godine kada je počeo s prikupljanjem životinja, 2006. kada je osnovana Udruga za zaštitu i očuvanja izvornih pasmina domaćih životinja, te sve do današnje svečanosti otvaranja Edukacijskog info centra zahvalivši se svima koji sudjeluju u BBio Projekta očuvanja bioraznolikosti na području Buhova i Biokova financiranom od strane Europske unije s ukupnom vrijednosti 385.000 eura.

Ravić je prisjećajući se samih početaka izgradnje Centra za očuvanje izvornih pasmina istaknuo veliku pomoć i razumijevanje gradonačelnika Mire Kraljevića pri dodjeli zemljišta za izgradnju Centra. Ravić je također ponaosob zahvalio svima koji su pomogli i još uvijek pomažu rad, izgradnju i funkcioniranje Centra za očuvanje izvornih pasmina.

Edukacijski info centar prigodnim riječima je otvorila Jelena Kurtović voditeljica BBio Projekta očuvanja bioraznolikosti na području Buhova i Biokova. U sklopu programa otvaranja Edukacijskog info centra održana je radionica na kojoj su predavanja održali Jelena Kurtović voditeljica BBio projekta, dr. Ante Ivanković s Agronomskog fakulteta u Zagrebu i dr. Muhamed Brka s Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.