FOTO  Široki Brijeg: Otvoren Gradski autobusni kolodvor.

Široki Brijeg, kolodvor, autobusni kolodvor, otvaranje
„Ovo je ogledni primjer javno-privatnog partnerstva. Uistinu se nadam da je ovo tek prvi projekt koji je realiziran na principu javno-privatnog partnerstva s pravom na gradnju, te da će ih u budućnosti biti još", rekao je između ostalog gradonačelnik Kraljević u svom obraćanju nazočnima. Nazočnima se prigodnim riječima obratio i Tomislav Čolak direktor investitora tvrtke 'Miškić bus' d. o. o. koji je zahvalio Gradu Širokom Brijegu kao partneru u ovom projektu istaknuvši da je otvaranjem kolodvora otvoreno novih 11 radnih mjesta. U zabavnom dijelu programa nastupile su širokobriješke mažoretkinje i HKUD 'Biloševica'.
Na 4.000 m² s objektom od 500 m² Gradski autobusni kolodvor je funkcionalno zdanje sa svim pripadajućim i pratećim sadržajima. Devet perona, dovoljan broj parkirnih mjesta, lijepo uređene čekaonice sa sanitarnim čvorovima kao i prometni ured za prodaju karata su svakako dijelom ovog modernog infrastrukturnog objekta. Tu su još caffe bar, fast food s odličnom ponudom, zatim Tobacco shop - Knjižara s kopirnicom. Također valja napomenuti da je Gradski autobusni kolodvor omogućio 11 novih radnih mjesta uz mogućnost novih zapošljavanja.

Zanimljivo je da je cijeli projekt realiziran na principu s pravom na gradnju, javno-privatno partnerstvo i da je kao takav u cijelosti zaživio po prvi put u BiH. Cijeli projekt je investitora i vlasnika , tvrtku 'Miškić bus', koštao oko 1.500.000 KM.