Široki Brijeg: Mladića pronašli pretučenog u lokvi krvi: svi sve znaju, ali nitko ništa ne govori

Široki Brijeg, pretučeni dječak, pretučeni mladić, Široki Brijeg, premlaćivanje, mile soldo, mile soldo, Široki Brijeg
Osim da je 17 godišnji Mile Soldo otišao na rođendansku zabavu, a u gluho doba noći završio u bolnici s frakturom čeljusti, nosne sluznice, dislokacijom čeljusti, polomljenim zubima i teškim potresom mozga.

Otišao je s prijateljima, sve je bilo u redu, koliko se sjeća. Potom su ga dva sata kasnije pronašli na igralištu u lokvi krvi i ozljedama glave. Sve se zbilo u Širokom Brijegu, gdje je hitna pomoć zaprimila poziv u 2 sata ujutro s objašnjenjem da je na mladića pala stativa.

Djelatnici hitne su zaključili da su ozljede nastale u nejasnim okolnostima.

„Bilo je modrica, ogrebotina, posjekotina... bili su čak i zubi iz gornje čeljusti, donje čeljusti, hematomi, podlijevi i morali smo ga dalje smjestiti. Odvezen je na centar urgentne medicine u Mostaru", rekla je za „Provjereno" Marina Milić, liječnica u Hitnoj pomoći Široki Brijeg.

Stoga su pozvali policiju.

Međutim, u otpusnom pismu nije naveden uzrok ozljeda glave, a policija od samog početka slučaj tretira kao nezgodu.

U gradu Širokom Brijegu svi pričaju o slučaju, ali nitko ne želi javno ništa reći. Na zabavi je bilo prisutno pedesetak učenika, slučaj su počeli pratiti lokalni mediji, a pokrenuta je Facebook stranica „Istina za Soldu".

„Provjereno" je istražilo radi li se o nesretnom slučaju ili brutalnom premlaćivanju, koje se pokušalo prikriti tako što je Mili gol namješten dok je ležao u nesvijesti? Pokušava li se slučaj zataškati zato što je počinitelj sin moćnog tajkuna?

Martina Mlinarević Sopta, nakon ovog događaja napisala je Facebook status:

Pa gdje ste vi, prijatelji navodni? Rajo, jarani, ekipo sa tog rođendana, generacijo? Nije na kobnom slavlju bio samo ovaj mladić i sve ostalo duhovi. Postoji li danas išta što se naziva prijateljstvo, ili fercerate samo u kretenskim smajlijima, stickerima, "swatka si, goriš kralju, bombaaa, lijepiiiii brat moj, srce, srce, iks de"? Gdje ste roditelji te djece što su bila svjedokom događaja? Kako možete spavati? Čega i koga se bojite?! Tajkunčića, ratnih profitera, lokalnih moćnika?

Zar ne znate da prešutno sudjelujete u pokušaju ubojstva? Zašto ne odvedete svoju djecu ne da objasne, nego da NACRTAJU do u detalj čega su bili svjedoci, ako su bili? Jer se tako treba. Jer se tako živi, ako misliš da živiš ko čovjek, a ne hinja. Jer se drugačije NE SMIJE.

Ne mogu, a da se ne sjetim kako smo jednom s deset godina ukrali nekom djedu par bresaka u voćnjaku pored puta i kako nas je ćaća kad je saznao htio sa lica Zemlje izbrisati i poslao nas kod tog djeda kasnije sa vrećićama punim kupljenih bresaka, vrećicama što su triput veće od nas bile, a u njima naš sram veći i od Svemira.

Ne želim ni zamisliti na koju bi me banderu moj Cane okačio da nešto znam o ovom slučaju, a šutim. Jeste li svjesni boli ove majke? Koji vam je đavo i đe su vam muda? Na koncu, vjera i Bog, u kojeg se tako često kunete i na čija se djela ko fol pozivate?

Slobodna Dalmacija