Konferencija za novinare gradonačelnika Mire Kraljevića i predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića

Široki Brijeg, dan općine, Dan Općine Široki Brijeg, Miro Kraljević

O projektima koji su završeni u proteklih godinu dana, ali i o projektima koji su u tijeku i koji tek trebaju da se realiziraju govorio je gradonačelnik Miro Kraljević. O programu obilježavanja Dana grada govorio je Vinko Topić predsjednik Gradskog vijeća.

Govoreći o projektima koji su u tijeku realizacije gradonačelnik Kraljević je između ostalog istaknuo: „Polovicom svibnja s gospodarskim društvom 'Miškić bus' d. o. o. iz Širokog Brijega potpisali smo Ugovor o osnivanju prava građenja u cilju izgradnje gradskog autobusnog kolodvora na lokalitetu 'Vrace' na zapadnom ulazu u grad. Pripremni radovi su počeli krajem prošlog mjeseca. Polovicom srpnja nastavili smo s realizacijom projekta II. faze izgradnje kanalizacijskih kolektora, II. faze, projekta kojega smo nazvali povijesnim za Široki Brijeg, a koji se izvodi u sklopu projekta „Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u Federaciji Bosne i Hercegovine". Ovaj projekt je vrijedan 8.328.000 KM. Projekt rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje trebao bi biti završen do proljeća naredne godine. Ovaj projekt vrijednosti više od pet milijuna KM, u cijelosti financira Svjetska banka. U sklopu projekta rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje je i rekonstrukcija akvadukta na rijeci Lištici." Na pitanje novinara o preraspodjeli prihoda i sredstvima za funkcioniranje lokalne samouprave gradonačelnik Kraljević je istaknuo nepravednu raspodjelu javnih prihoda i nedostatna proračunska sredstva za realiziranje započetih, ali i planiranih projekata.

O programu obilježavanja Dana grada i proslave blagdana Velike Gospe govorio je Vinko Topić predsjednik Gradskog vijeća istaknuvši: „Ove godine po prvi puta obilježavamo Dan grada Širokog Brijega nakon što je Široki Brijeg krajem prošle godine proglašen gradom. I ove godine na Svečanoj sjednici ćemo dodijeliti javna priznanja Zlatne plakete "Grb grada Širokog Brijega" zaslužnim pojedincima i kolektivima. Priredili smo i prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan grada i blagdan Velike Gospe koji smo uskladili s programom Devetnice Velikoj Gospi." Topić je istaknuo odličnu suradnju s gradonačelnikom Kraljevićem, kao i gradskim vijećnicima.