Koncertom Nene Belana završio 12. WHF u Širokom Brijegu

neno belan, West Herzegowina Fest, neno belan
Kroz trodnevni program u prekrasnom ambijenta uz rijeku Lišticu, uz šetalište prema Borku, gledatelji iz Hercegovine i cijele regije mogli su uživati u vrhunskoj zabavi i provodu na jednom od najboljih festivala amaterskog stvaralaštva u regiji.

Posljednja večer festivala započela je glazbenim programom u konkurenciji u kojem su „snage odmjerili" bendovi Grasshoopers iz Kotor Varoši, Repassage iz Splita i Epilog iz Zadra. Nakon njihova nastupa prikazano je i jedanaest filmova u konkurenciji pristiglih iz BiH, Hrvatske, Srbije i SAD.

Po okončanju programa u konkurenciji uslijedila je dodjela nagrada za najbolje na dvanaestom izdanju ovog festivala. Književni žiri u sastavu Milo Jukić, Emir Imamović Pirke i Berislav Jurič za najboljom ocijenili su priču ''Smokva'' autora Elisa Bektaša. Drugo mjesto pripalo je Lamiji Begović iz Sarajeva s pričom ''Bombona od kafe'', dok se trećim mjestom okitio i autor priče iz Sinja, Nikša Poljak. Fond za kratku priču iznosio je 1000 KM. Polovica je pripala pobjedniku (500), dok su drugo i treće mjesto podijelili ostatak (300+200).

Film ''Uskrs'' Šimuna Šituma iz Splita odnio je pobjedu u filmskom programu u konkurenciji. Drugo mjesto pripalo je filmu ''Imate minutu, izvolite!'' autora Ivana Lovrića iz Zagreba, dok je treće mjesto osvojio film ''Footprints'' Zagrepčanina Josipa Galića. Film ''Lice'' Ivane Bešlić iz Posušja osvojio je nagradu publike. O najboljim filmovima odlučivao je žiri u sastavu Sergej Trifunović, Đelo Hadžiselimović i Tomislav Ćavar.

Zanimljivo, posljednja tri benda koja su posljednjeg dana nastupala u glazbenom konkurenciji proglašeni su najboljima na ovogodišnjem WHF-u. Pobjednik ovogodišnjeg izdanja je bend Repassage iz Splita, Zadrani iz Epiloga osvojili su drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Grasshoopers iz Koto Varoši. Tako je odlučio žiri u sastavu Atilla Aksoj, Orhan Maslo i Ivan Galić Ivećko.

Inače, na ovogodišnjem festivalu predstavilo se osam bendova u konkurenciji, prikazano je dvadeset sedam kratkih filmova i u Fanzinu predstavljeno trideset pet kratkih priča. Pored programa u konkurenciji, festival su obilježili nastupi bendova Pešes, Zoster, Postolar Triper, Projekt Jogi Pop, T.B.F. i na koncu Neno Belan & Fiumens.

abcportal.info