Izišao 14. broj glasila Stopama pobijenih

stopama pobijenih, pobijeni, pobijeni fratri
Posvećen je 70. obljetnici komunističkog ubojstva hercegovačkih franjevaca. Glavni i odgovorni urednik mu je fra Miljenko Stojić.

Na prvim stranicama glasila nalaze se vijesti o najvažnijim događanjima u Vicepostulaturi u proteklih pola godine. U Podsjetniku fra Ante Marić piše o fra Vojislavu Mikuliću, profesoru Franjevačke klasične gimnazije na Širokom Brijegu koji je preživio pokolj svoje subraće. Kasnije je, poput mnogih drugih, bio proganjan. S. Natalija Palac u rubrici Povijesne okolnosti piše o s. Beniti Prkačin. Uhićivali su je i sudili, ali je uvijek ostala na pravom putu.

U novom broju može se pročitati i o općinskim povjerenstvima za uređivanje i obilježavanje grobišta iz II. svjetskog rata i poraća koja nastavljaju tragati za ubijenima. Do sada ih je po Herceg Bosni ustrojeno 9, kao i Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat pri HNS-u. U rubrici Istraživanja tekst je "Što povezuje Ivu Josipovića, Vesnu Pusić i Veljka Kadijevića te zašto o tome ne ćete ništa Doznati na HRT-u"?

Glas o mučeništvu donosi zapisnik istraživanja nadbiskupa Stepinca o okolnostima komunističkog ubojstva franjevaca na Širokom Brijegu. U toj rubrici je i svjedočenje očevidca komunističkog zauzimanja Širokog Brijega koje je prikupio fra Andrija Nikić. Fra Robert Jolić piše o fra Branku Šušku. On je na putu prema Bleiburgu posljednji put viđen u okolici Siska. Rubrika Djela pobijenih donosi pjesmu fra Nenada Pehara "Prva žrtva (Mojim kolegama za Mladu Misu)". Odjek u umjetnosti ispunjen je pjesmama fra Umberta Lončara, Mile Pletikose i Zdravka Luburića. Zrcali se u njima patnja, ali i kršćanska nada.

U novom broju nalaze se i nagrađeni radovi s Nagradnog natječaja Vicepostulature iz 2014., uzrast odrasli. Svi drugi radovi mogu se naći na portalu pobijeni.info u poglavlju Odjek u puku.

Marin Jurković razgovarao je sa s. Natalijom Palac koja istražuje komunističko zlosilje nad hercegovačkim školskim sestrama franjevkama. Neke od njih bile su i na Širokom Brijegu kad su došli komunisti. U podlistku broja fra Miljenko Stojić piše o zborniku radova Hrvatski mučenici i žrtve iz vremena komunističke vladavine.