FOTO  Ravno: Održano svečano otvaranje Agrobiznis centra

Ravno, Agro centar
...u sklopu projekta "Agrobiznis - oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji".

Misija Agrobiznis centra je uključivanje poljoprivrednih proizvođača u suvremene tokove ruralnog razvoja kroz primjenu novih tehnologija, standardizaciju poljoprivredne proizvodnje i kvalitetu proizvoda. Agrobiznis centar je tijelo koje ima za cilj intezivniju suradnju između poljoprivrednih proizvođača i tržišta i predstavlja operativno sjedište koje omogućava sektorsku suradnju u prekograničnoj Dubrovačko - hercegovačkoj regiji. Uspostavljanjem Agrobiznis centra omogućiti će se proizođačima poljoprivrednih proizvoda i potrošačima stalni kontakt. Funkcioniranje i organiziranje ABC mora ići u pravcu koji će omogućiti njegovu održivost i nakon završetka ovog projekta.
Sastanku su prisustvovali načelnik općine Ravno, predstavnici općina Čapljina i Ljubinje, predstavnici Grada Trebinja, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ, direktorica DURE (Razvojna agencija grada Dubrovnika), partneri na projektu Oxfam Italia, Okusi Hercegovinu, i ostale relevantne institucije u provedbi IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina.

Projekt se provodi u ruralnim područjima grada Dubrovnika, i na području Popovog polja u općinama Ravno, Ljubinje i Čapljina, te gradu Trebinju. Cilj projekta je jačanje prekograničnog ruralnog razvoja i konkurentnosti tipične regionalne poljoprivredne proizvodnje. Projekt financira Europska unija u okviru Programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina u vrijednosti 372.171,86€.