Za nekoliko mjeseci Prozor se neće moći prepoznati

Rama, Rama - Prozor

Tu činjenicu dokazuje to što je područje ove općine proteklih dana postalo veliko gradilište. Naime, započeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže i kanalizacijskih kolektora. U konačnici to znači i rekonstrukciju kompletnog grada Prozora, od podzemnih i nadzemnih instalacija, novih pločnika, ulica, ali isto tako i novih parkirališnih mjesta, novih zelenih površina. Radovi bi trebali trajati 18 mjeseci, a grad Prozor trebao bi dobiti novi izgled, piše Dnevni list.

Brojni projekti

"Izvode se zemljani radovi na izgradnji kolektora za 7000 korisnika. Projekt obuhvaća uređenje glavne ulice u Prozoru i nekoliko sporednih. Ulice će biti uređene po svim suvremenim standardima; vodovod, odvodnja, elektro i telekom vodovi i zelene površine. Do sada je sav odvodni sustav bio usmjeren u rječicu Prozorčicu koja je zbog toga morala biti zatvorena. Rasvjetna tijela će biti zamijenjena te će sada biti postavljena led-rasvjeta", objasnio je načelnik ove općine dr. Jozo Ivančević.
I ne samo to. Načelnik Ivančević najavio je još mnoge projekte, između ostalog i izgradnju zelene tržnice na mjestu neiskoristivih i ruševnih objekata u Ulici kralja Tomislava. Također, u tijeku je formiranje razvojne agencije koja će zapošljavati mlade ljude kako bi se, kaže načelnik, došlo do novih projekata. Prema njegovim riječima, interes za rad u agenciji iskazali su najviše mladi ljudi, a mnogi od njih imaju posao u Hrvatskoj i drugim zemljama EU-a, no, žele svoje znanje iskoristiti za razvoj svoje općine.

"Također pripremamo regulacijski plan za naselja Šćit i Pograđe. Do sada smo asfaltirali desetke kilometara lokalnih cesta na prostoru općine, no, u planu su još asfaltiranja na Uzdolu od škole do uzdolskog groblja, dijelovi ceste u Donjoj Vasti. Stalno je održavanje svih lokalnih cesta kojih je mnogo na raštrkanom i brdovitom terenu općine Prozor-Rama za što je Općina Prozor-Rama je u protekloj godini izdvojila 1.009.462,56 KM", rekao je Ivančević.

Poziv na strpljenje

Dodao je da će se konačno završiti i stara bolna točka, a to je završetak vodovoda po obodu Ramskog jezera. "Urađeni su projekti za izgradnju vodovoda za naselja Gmiće, Čališe, Paljike i Borovnicu. Već su započele pripreme za izradu projekta vodovoda za Uzdol. Također smo u pripremnoj fazi izrade projekta vodovoda za Donju Ramu", izjavio je načelnik pozivajući sve građane na strpljenje i razumijevanje. "U tijeku izvođenja radova dolazit će do potpunog zatvaranja pojedinih dionica navedenih ulica, kao i do prekida u opskrbi vodom za piće. Radovi će trajati 18 mjeseci, ali vjerujem da ćemo u konačnici svi biti zadovoljni", zaključio je.