U subotu akcija uređenja kule „Studenac“ u Prozoru

hkud hrvatska sloga, prozor/rama, ep hz hb, Radio Rama, JKP Vodograd, kula studenac
Projekt koji je pokrenula povijesno-arheološka i ekološka sekcija KUD-a „Hrvatska sloga" obuhvaća niz aktivnosti koje će biti provedene u naredna tri mjeseca. Prva faza je čišćenje prostora, zatim će biti postavljanje rasvjete, zaštitne ograde zbog sigurnosti posjetitelja, klupa za odmor, kanta za smeće i turističkih obavijesti.
Projekt bi trebao biti završen do obljetnice prvog pisanog spomena Prozora, 11.08.2013. godine. Pokrovitelj projekta je Federalno ministarstvo kulture i sporta, a svoju potporu iskazala je Općina Prozor-Rama, Distribucija EP HZ HB, RJ Prozor-Rama, JKP „Vodograd" te KSC Prozor-Rama i Biciklistički klub „Ventus" Prozor-Rama. Medijski pokrovitelji projekta su Radio „Rama" i portal www.rama-prozor.info
Poseban doprinos u ovoj akciji dat će Srednja škola Prozor s učenicima koji će aktivno sudjelovati u uređenju arheološkog područja i ujedno obilježiti Dan planeta Zemlje!
Valja napomenuti da je ovo područje proglašeno Nacionalnim spomenikom 2007. godine. Pozivamo sve one koji vole Ramu i njezinu povijest da se pridruže ovoj akciji. Tijekom akcije za sve sudionike osigurana je hrana i piće!
Voditelji projekta:
Zoran Stojanović prof.
Miro Pavličević prof.

rama-prozor.info