Proslava Srca Isusova u Prozoru

crkva srca isusova u prozoru

... ramskih župa sv. misu predvodio je i pod njom propovijedao mr. Tomo Knežević, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Na početku misnoga slavlja svećenike i vjernike pozdravio je župnik don Stipo Knežević i zaželio im dobrodošlicu, piše rportal.eu.

Kao i prošlih godina, samoj proslavi prethodila je duhovna priprava koja je započela u utorak 24. lipnja. Vjernici su se za proslavu pripremali trodnevnicom. Svete mise kroz dane trodnevnice predvodili su vlč. Donald Marković, vojni kapelan i župnik župe Pećine kod Novog Travnika, vlč. Ivan Karača, župni vikar u Sarajevu i mr. Tomo Knežević.

Prije svečanih misnih slavlja, vjernici su imali priliku pristupiti osobnoj Ispovjedi te obaviti pučke pobožnosti - obilazak Isusovog kipa te župne crkve. Osim vjernika župe Prozor u slavlju svete mise sudjelovali su i vjernici iz svih ramskih župa. Svojim pjevanjem misno slavlje uveličao je Mješoviti župni zbor župe Prozor pod vodstvom s. Anđeline Perić.

Proslava zaštinika župe Prozor nastavit će se sutra misnim slavljem u 17:00 sati, nakon kojega će biti organiziran već tradicinoalni Dječji festival "Djeca pjevaju Isusu".