FOTO   Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom na proslavi Male Gospe u Rami na Šćitu

dr. Dragan Čović, Rama, Mala Gospa

Svetište na Šćitu bilo je puno okupljenih vjernika. Od ranih jutarnjih sati pristizale su kolone hodočasnika iz župa središnje Bosne, Uskopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, hercegovačkih župa, kao i Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine.
Svečana sveta misa služena je u samostanskom dvorištu, a predvodio ju je fra Zdravko Dadić, župnik u Sesvetskoj Sopnici i definitor Bosne Srebrene.

Prije sv. mise, a u povodu Dana općine Prozor-Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove. Vijenac i svijeću položilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodanog sabora.
I ovom prilikom visoko izaslanstvo HDZ-a BiH dalo je podršku kandidatu HDZ-a BiH za načelnika općine Prozor Rama, Anti Pavličeviću na predstojećim Lokalnim izborima u BiH 2016.

Na proslavi su nazočili i kandidati HDZ-a za XI. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske koji će se u BiH održati 10. i 11. rujna ove godine, predvođeni nositeljem liste dr. Božom Ljubićem.