Okupljanjem branitelji iz Posušja reagirali na najavu dolaska izaslanstva SDP-a BiH u Posuški Gradac

branitelji
...su se tim povodom, ali i povodom odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, pred spomenikom poginulim pripadnicima 1.gardijske brigade HVO-a "Ante Bruno Bušić" u Posuškom Gracu, okupili članovi braniteljskih udruga općine Posušje proisteklih iz Domovinskog rata.

Ovo je bila i prigoda još jednom podsjetili javnost na poteze federalnog ministra branitelja, inače člana SDP-a BiH, kojima se obespravljuju branitelji i njihove obitelji, ali i pokazali svoje jedinstvo unatoč pokušajima destabiliziranja.

Podsjetimo, odlukom Federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida, početkom godine za 4000 branitelja s područja Županije Zapadnohercegovačke i Posavine obustavljena je isplata invalidnina, čime je njihova egzistencija dovedena u pitanje. Nakon gotovo 8 mjeseci agonije kroz koju su prolazili branitelji, ali i njihove obitelji, preinačenom odlukom započela je njezina isplata, ali samo za branitelje koji su svoja prava ostvarili prije 2004. godine. Ovaj potez ostavio je dio branitelja dalje u vrlo teškom položaju, ali je i širom otvorio vrata manipulacijama nad njima.

Stoga je jučer i održan sastanak svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Posušje s kojeg je jasno odaslana poruka kako su branitelji i dalje ostaju ustrajni i jedinstveni u zaštiti i ostvarivanju zakonskih prava svih branitelja HVO-a, unatoč višegodišnjim nasrtajima nelegalne i nelegitimne federalne Vlade.

Isto tako, poručeno je, kako osuđuju sve one pojedince koji nelegalno, nezakonito i bez legitimiteta idu u pregovore u ime pojedinih branitelja, čime samo doprinose razjedinjenosti istih, te branitelje dijele po vremenu ostvarivanja svojih prava.

ABC portal