FOTO  VII. Smotra klapa oduševila Neumljane

klapska večer

VII. Smotra klapa Neum 2015. održala se 09.08. u prepunom gledalištu ljetnog kina hotela Zenit u Neumu, s početkom u 21h.

Iz godine u godinu smotra postaje sve bolja. Odlične klape, jedinstvena scenografija, uigrani i simpatični voditeljski dvojac, oduševljena publika - ukratko bi mogle opisati ovogodišnju smotru, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Na samom početku, načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško se obratio nazočnim i svima poželio srdačnu dobrodošlicu.

„U sklopu obilježavanja Dana općine Neum već tradicionalno se održava niz manifestacija. Mi nastojimo i moramo njegovati  hrvatsku kulturu i baštinu na našem podneblju, i upravo to činimo i večeras kroz klapsku pjesmu."- istaknuo je načelnik Matuško.

Izvrsne klape koje su nastupile u Neumu su: AMICUS iz Neuma, Linđo iz Dubrovnika, klapa Neum iz Neuma,  Orca iz Splita, Pasika Kostanje, Petrarda iz Zagreba, Staglin iz Slanog, Sveti Nikola Metković.

Voditeljski dvojac, poznati hrvatski glumac Vedran Mlikota i umjetnički ravnatelj smotre Ivo Raič, svojom uigranošću i šarmantnošću  su večer učinili još bogatijom.

Organizator Smotre klapa u Neumu  je Udruga tamburaški orkestar iz Neuma, dok je pokrovitelj iste Općina Neum i TZ HNŽ.

„Po sedmi put u Neumu smo organizirali Smotru klapa i hvala dragom Bogu da je i ove godine kao i prethodnih sve prošlo u najboljem redu. Zaista je bilo lijepo vidjeti klape i ove godine u Neumu. Smotra klapa postaje jedna lijepa tradicija i nadamo se samo da ćemo ovim tempom nastaviti. Veliko hvala umjetničkom ravnatelju smotre gospodinu Ivi Raiču koji je dao sve od sebe kako u organizacijskom smislu tako i u svom gostoprimstvu za sve klape."- kazao je Mario Soldo, idejni začetnik ovog projekta.