U Neumu šesta smotra folklora

Neum, folklor
Smotra koja je prevalila petu godinu održavanja, te je u šestom izdanju već možemo kititi epitetom tradicionalna, okuplja zaista renomirana imena iz svijeta klapskog zvuka.

Posebnu čast neumskoj smotri, ove će godine pričiniti nastup legendarne hrvatske klape Nostalgija koja već više od dvadeset godina njeguje izvornu dalmatinsku pismu, no tu su i, doduše, sa nešto manjim stažom ali jednako snažnim glasovnim izvedbama, klapa Ragussavecchia iz Dubrovnika, klapa Arti iz Lumbarde sa Korčule, klapa sv.Nikola iz Metkovića, klapa Spirit iz Splita, klapa Pasika iz Kostanja, klapa Ardea iz Čapljine, te naravno dvije domaće klape, klapa Neum te klapa Zvijezda Mora iz Neuma, prenosi pogled.ba.

Organizatorska palica šeste smotre klapa u Neumu naravno, pripada Tamburaškom orkestru Neum, umjetnički ravnatelj manifestacije ove je godine Neumljanin i prepoznatljivi bas klape Nostalgija, Ivo Raič, dok će ulogu voditelja programa kao i lani, preuzeti Zagvožđanin i glumac Vedran Mlikota. Generalni pokrovitelj smotre - Općina Neum.

Dođite u Neum i uživajte u, sve popularnijem glazbenom izričaju koji nevjerojatnom lakoćom osvaja i najosjetljivija auditivna nepca.

3.8., 20 h, ljetno kino hotela Zenit, šesta smotra klapa. Svi ste pozvani!