U Neumu počela Microsoft NetWork 5 konferencija

neum microsoft

Direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija, na otvaranju je kazao da će ovogodišnja konferencija sudionicima ponuditi predavanja iz šest tematskih cjelina, i to predavanja vezana za razvoj, infrastrukturu i sigurnost, poslovnu upotrebu tehnoloških rješenja, predavanja stručnjaka iz MS Community, edukacijska rješenja i studije slučaja, piše avaz.ba.

Krivošija je prisutne upoznao i sa Microsoft strategijom vezanom za transformaciju poslovanja i nove poslovne prilike te se dotakao nadolazećih proizvoda kao što su Windows 10 i Skype for Business, uz prezentaciju poslovnih Microsoft cloud servisa.

Uz povećanje broja sudionika te sudjelovanje nekih od najpoznatijih predavača u svijetu, Microsoft NetWork konferencija je potvrdila status najveće i najutjecajnije IT konferencije u BiH. Osim predavanja o novim Microsoft proizvodima i servisima, značajan dio konferencije posvećen je i prezentaciji rješenja lokalnih partnera te sam siguran da će konferencija, pored stjecanja novih znanja, biti iskorištena i za poslovne susrete te ostvarivanje novih prilika za partnere i korisnike - rekao je Krivošija.

Direktor sadržaja konferencije i tehnološki strateg u Microsoft BiH Enis Šahinović izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine okupljeni najbolji predavači iz šire regije, među kojima je i preko 30 stručnjaka sa Microsoft MVP titulom.

Fokus ovogodišnje konferencije je na temama vezanim za Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online, Enterprise Mobility Suite servise i Windows 10, uz teme vezane za infrastrukturu i sigurnost, poslovnu inteligenciju, upravljanje projektima, Visual Studio 2015 i multi-platformski razvoj, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, te predstavljanje rješenja koja se koriste u edukaciji.

Značajno povećanje broja korisnika pokazuje da su upravo ovo teme koje najviše zanimaju lokalne IT stručnjake - rekao je Šahinović. Tijekom otvaranja, a u sklopu tehničkog dijela, prisutnima su se još obratili još Damir Dizdarević, Adis Jugo i Paula Januszkiewicz, stručnjaci sa Microsoft MVP titulom, koji su govorili o naprednom upravljanju uređajima, povećanju produktivnosti u modernom svijetu, odnosno sigurnosnim izazovima u kompleksnim IT sistemima