FOTO  U Neumu po treći put prikazana Pasija

Neum, Pasija, prikaz

I ove godine, park spomen Križa poginulim braniteljima, dupkom je bio ispunjen posjetiteljima potresenima i saživljenima sa vremenom Isusove Golgote. Baš kao i glumci, potpuni amateri, no veliki kreativci, predvođeni Antoniom Tkalecom u ulozi Isusa. Podsjetimo, Tkalec je poznati hrvatski pjevač duhovne glazbe, kojemu već treću godinu nije teško potegnuti čak iz Varaždina kako bi pomogao Neumljanima u što vjernijem prikazu Muke Gospodnje.

Bliže stotinu nego pedeset mladih Neumljana plus jedan Varaždinec, tako su i ovaj su put posao odradili na nivou. Važno je spomenuti kako se nitko od njih nije libio osim teksta uloge, dohvatiti i bilo kojeg drugog posla. Od pravog fizičkog rada kod tehničke izvedbe do estetskog dotjerivanja, kako scene tako i glumaca. Poseban naglasak na sve, naravno, dali su izvrsni kostimi bez kojih prikaz Pasije ne bi bio upola vjeran kao što je sada.

Napomenimo još kako su ove godine Pasiju popratile dvije televizijske ekipe, što dokazuje kako, osim što, postaje središnji kulturni događaj u Neumu, Pasija pomalo nadilazi okvire ove općine te lagano prerasta u tradiciju, i to onu sa okusom kvalitete.