FOTO  Neum pobjednik prvih Jadranskih igara u Bosni i Hercegovini

jadranske igre, Neum

U finalu su nastupile četiri ekipe, a pobjedu je na krilima mnogobrojne glasne publike ostvarila ekipa Muzgavci iz Neuma, koji su ujedno postali predstavnici Bosne i Hercegovine na Međunarodnom polufinalu koje će se u rujnu održati u Rijeci.

Za prve Jadranske igre u Bosni i Hercegovini možemo reći samo jednu stvar - spektakl!! Dobro raspoložene ekipe, još bolja publika koja je navijala od početka pa do kraja igara i vrhunska atmosfera učinili su bosanskohercegovačko finale događajem koji će se još dugo pamtiti. Ekipe Sarajevo (Rajvosa), Konjic (Neretva), Čitluk (Brotnjo) i Neum (Muzgavci) snage su odmjerili u igrama morska alka, leteći vaterpolo, mošarka, streličari, pršut, ribarske kašete i potezanje konopa. Od samog početka igara domaća se ekipa pokazala kao glavni favorit za pobjedu, a to su i potvrdili u samom finišu kada su bili najbolji u posljednje dvije igre, ribarskim kašetama i potezanju konopa te se bodovno odvojili od ostalih ekipa.

U konačnici, pred svojim mnogobrojnim navijačima koji nisu prestali navijati i dizati atmosferu, slavili su s ukupno 33 osvojena boda. Drugoplasirana je bila ekipa iz Čitluka s ukupno 24 bodova, a trećeplasirana ekipa iz Sarajeva s ukupno osvojenih 17 bodova.

'Ovo nam je prvo natjecanje i iskreno nismo se nadali da će organizacija biti ovako dobra. Za igre smo se malo spremali i trenirali i mogu samo reći da je ovo iskustvo zaista predobro!' - rekao je po završetku igara kapetan ekipe Muzgavci, Mario Bačić.

Pobjednička je ekipa osim medalje zlatnog sjaja ostvarila i pravo nastupa na Međunarodnom polufinalu u Rijeci koje će se održati u rujnu te su postali predstavnici Bosne i Hercegovine na Jadranskim igrama 2015. i prvi poznati polufinalisti ovogodišnjeg Međunarodnog dijela natjecaja. 'Što se Rijeke tiče, idemo probati pobjediti i bolje igrati. No prije svega, tu je zabava i druženje s ostalim ekipama, a ako Bog da osvojit i još jednu medalju! Prolazak u Međunarodno finale za nas bi bio ogromna nagrada!' - nadodao je kapetan.

Jučerašnji pobjednici zaista su imali razloga za slavlje, no ni ostale ekipe nisu bile razočarane nastupom i cijelokupnim dojmom igara. Najzadovoljniji od svih su dakako organizatori manifestacije Općina Neum, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i agencija Adria events, koji se zahvaljuju svim ekipama na sudjelovanju i publici na podršci koju su pružile natjecateljima.

Naša karavana ide dalje, a Neum pozdravljamo te odlazimo s divnim uspomenama na neka nova mjesta u potrazi za novim avanturama Jadranskih igara. Doviđenja Bosno i Hercegovino, bilo nam je divno s vama!