Neum: Branitelji traže ostavku tek izabranog predsjednik OV Vinka Sentića

Vinko Sentić, Neum, Načelnik općine Neum
... ostavku Vinka Sentića, nedavno izabranog predsjednika Općinskog vijeća Neum.

Ističu kako su vidno uzrujani i s nevjericom primili vijest da je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domivinskog rata (UDVDR) HVO HB podružnica Neum Vinko Sentić, pristao biti predsjednik Općinskog vijeća Neum uz podršku ne svojih stranačkih članova i vijećnika, nego onih Demokratske fronte Željka Komšića.

''Članovi UDVDR Neum, prije svega traže istražne radnje oko ovog čina, pozivaju predsjednika Sentića da svojevoljno odstupi s mjesta predsjednika UDIVDR Neum, te kako kažu, za slobodu se nisu borili da bi ih predstavljala bilo kakva „fronta", a posebno (ne)demokratska Željka Komšića.

Kako bi očuvali dignitet Domovinskog rata i svetinje UDVDR Neuma, koju su neki htjeli oduzeti, te u spomen na kolege koji su izgubili živote boreći se protiv i na raznim „frontama", članovi (UDVDR) traže neopozivu ostavku predsjednika (UDVDR) HVO HB podružnice Neum Vinka Sentića'', poručuje se u dopisu.

Nezadovoljni članovi UDVDR HVO HB podružnica Neum dalje ističu kako ''podsjećaju svog (nadaju se još kratko) predsjednika Vinka Sentića kako su baš oni, Hrvati branitelji, ne samo Neuma nego svih krajeva BiH bili predmet izrugivanja i ponižavanja u vrijeme dok je na čelu države bio nelegalni i nelegitimni predstavnik hrvatskog naroda Željko Komšić i Platformaška vlast''.

''U to vrijeme stolovanja platformaške vlasti, kojoj je kumovao i pomagao je, tada nelegalni i nelegitimni hrvatski član Predsjedništva BiH ispred SDP-a BiH Željko Komšić iz prava braniteljske populacije izvedeno preko 1.500 branitelja, Hrvata. Podsjetimo, revizija je provedena pod palicom bivšeg SDP-ovog ministra Zukana Heleza, stranačkog kolege Željka Komšića.

Ne dopuštamo sada u vremenu daleko iza ratnih događanja, baš kao što nismo ni u ratnim vremenima, da nas u Neumu razjedine razni probošnjački projekti i potkupljivi ljudi.

Predsjedniku Udruge dragovoljaca i veterana Domivinskog rata (UDVDR) HVO HB podružnice Neum Vinku Sentiću želimo puno sreće i uspjeha na novoj nelegalnoj i nelegitimnoj funkciji i neka provodi zamisli sarajevske čaršije uz potporu DF-a, ali od Neuma i branitelja potporu dalje neće imati.

Također, pozivamo sve Udruge iz Domovinskog rata na bojkot i prestanak suradnje s općinskim vijećem općine Neum'', piše u pismu.

Foto: Vecernji.ba