Žena s pacemakerom u Mostaru rodila treće dijete

surogat otac, Tajland, bebe, dječak, mozak, djevojčica, porodiljsko, rodilja, djeca, imena

Žena koja je rodila nije željela stati pred kamere, ali je rekla kako je zahvalna svim liječnicima, medicinskim sestrama i ostalom osoblju SKB-a Mostar koje je pomoglo da porod prođe bez problema.

Liječnici s kojima su razgovarali novinari Večernjeg lista ističu kako je ovo jedinstven slučaj na ovim prostorima, te su iskazali veliko zadovoljstvo činjenicom da je sve prošlo bez komplikacija, piše Večernji list.

Sretni zbog uspjeha
- Ova žena s ugrađenim pacemakerom je sve troje djece tako rodila, što je jedinstven slučaj na ovim prostorima. Ne pamtimo da je bilo sličnih slučajeva u SKB Mostar, a nakon svega možemo reći kako smo zadovoljni što je sve prošlo u najboljem redu - ističu naši sugovornici. Inače, o pacijentima u SKB-u Mostar brine tim liječnika s Klinike za unutarnje bolesti SKB-a Mostar.

Zanimljivo je kako je među njima i dr. sc. Nikša Petric, inženjer elektrotehnike, koji zajedno s liječničkim timom skrbi za sve pacijente koji nose pacemaker.

- Mi u ovome trenutku imamo između 700 i 800 pacijenata koji nose pacemaker i zajedno s našim stručnjacima brinemo o njihovom stanju. Porod pacijentice koja ima pacemaker predstavlja jednu posebnu situaciju, ali ni u jednom trenutku nije bilo komplikacije.

Liječenje pacijenata
Danas je tehnologija toliko napredovala da možemo reći kako ovakve situacije nisu posebno opasne. Radi se skoro kao i o svakom drugom prirodnom porodu. I dalje ćemo pratiti stanje naših pacijenata, a i ovaj posljednji slučaj je još samo jedna potvrda kvalitetnog rada. Nadam se kako ćemo biti jednako uspješni i u budućnosti - rekao nam je Petric.

Sugovornici Večernjeg lista ističu kako je sve veća potreba pacijenata u Hercegovini za pacemakerima. Timovi stručnjaka koji se bave ovom granom medicine imaju sve više posla, što je samo potvrda trenda rasta bolesti kardiovaskularnog sustava.Naši sugovornici u mostarskoj bolnici su nam potvrdili kako imaju sve više posla, ali i kako sve više ljudi uspješno polazi terapije kojima su podvrgnuti.

Poručuju kako će se ova grana medicine u SKB-u Mostar nastaviti razvijati u budućnosti, a slučaj rodilje s pacemakerom potvrđuje kako žene u Hercegovini nemaju straha u želji da imaju obitelj, čak i u slučajevima gdje imaju srčanih problema i kada im srce radi uz pomoć pacemakera.

Foto: Ilustracija