Zbog nebrige izvođača radova blatnjavo središte grada

proračun, Mostarski proračun, Ljubo Bešlić, radovi, Mostar, Mostar

Samo središte grada je, posebice za vrijeme kišnih dana, potpuno blatnjavo pa ulica više podsjeća na seosku stazu nego na urbanu sredinu, piše Dnevni list.

Radovi traju

Ulica je prokopana zbog telekomunikacijskih kabela poduzeća BH Telecom. Iako je nakon kopanja i polaganja kablova kanal poravnjen i spreman za nanošenje asfalta, to se još nije dogodilo. Sabit Kovač, šef Odjela za tehničke poslove BH Telecoma, tvrdi da asfalt nije saniran zbog radova koji su još uvijek u tijeku.
"Radovi i dalje traju, završena je prva faza koja je obuhvatila iskopavanje rovova. Vrlo brzo, za nekoliko dana, krećemo s postavljanjem kabela. Nakon što ih postavimo, tvrtka Amitea d.o.o iz Mostara će sanirati asfalt i ulica će dobiti izgled kakav je i imala", kazao je Kovač.

Nezadovoljni žitelji Ulice Ante Starčevića negoduju zbog prljavštine i prokopanog nogostupa.

"Strah me je hodati ovom ulicom. Više gledam ispred sebe jer strah me da ne padnem. Prokopan je i dio nogostupa, teško je hodati jer je površina neravna. Smatram da bi oni koji su raskopali ulicu trebali obratiti pozornost na to da je što prije saniraju", kazala je Štefa Pehilj, slučajna prolaznica.

Nesiguran prolazak

I drugi prolaznici su iskazali isto nezadovoljstvo zbog prljave i neuredne ulice. Alma Rudan, koja svakodnevno prolazi ovim dijelom grada, ne razumije nebrigu izvođača i investitora radova. "Grozno je ovuda prolaziti. Ne osjećam se sigurno hodajući tim putem. Razumijem da se zbog radova ulica mora prokopati, ali ne mogu shvatiti da izvođačima radova treba ovoliko dugo da saniraju raskopanu ulicu", kazala je Rudan.
S obzirom da krajem tjedna meteorolozi najavljuju kišno vrijeme koje će trajati do konca mjeseca, nezadovoljni građani se nadaju da će nadležni iz BH Telecoma ispuniti svoje obećanje i sanirati ulicu koja punih mjesec dana zadaje glavobolje žiteljima lokalnih zgrada.