Za jedan krevet u Studentskom domu u Mostaru prijavila se čak četiri studenta

studentski dom

Time će dom u ovom Centru dobiti 260 studenata, a lista primljenih će biti objavljena u sljedećih nekoliko dana.

- Zadovoljni smo odzivom studenata na natječaj. Na jedan krevet prijavila su se tri do četiri studenta, time je SCM još jednom pokazao svoju kvalitetu i razinu u odnosu na ostale studentske centre - kazala je glasnogovornica Centra Anita Glibić te najavila kako će natječaj za brucoše biti raspisan od 1. do 15. rujna 2014.

Tri obroka dnevno

- Tim natječajem, kao i prethodnih godina, smještaj će dobiti 120 najboljih - kazala je Glibić. Sve ovo potvrdilo je da je smještaj u Studentskom centru Mostar postao želja velikog broja studenta, najviše zbog bogatog sadržaja koji korespondira s cijenom što većini studenata danas igra važnu ulogu. Studenti koji ovdje budu boravili dobit će tri obroka dnevno, a svaka soba ima sanitarni čvor, internetski i kabelski priključak. Centar ima i svoj fitness i aerobik klub, sveučilišnu knjižnicu, dva multimedijalna centra, učionice i prostorije za zajedničko druženje, studentski caffe bar, studentski servis i studentsku sportsku udrugu.

- Oduševljen sam studentskim centrom. Pruža mi sve najbolje uvjete za kvalitetno školovanje, od hrane, pića i smještaja pa do zabave u studentskom kafiću - rekao je Bruno, student više godine fakulteta koji je dosad boravio u centru. Mnogi studenti naglašavaju kako je cijena bila presudna da predaju dokumentaciju u nadi da će dobiti smještaj u domu. - Realno, cijene u privatnim stanovima su visoke. Unatoč lošoj financijskoj situaciji u BiH, u Mostaru se cijene stanova nisu smanjivale.

Naprotiv, rasle su u većini slučajeva i zato su centri poput ovog došli kao veliko osvježenje i olakšanje za džepove naših roditelja - kaže nam Katarina koja je također predala dokumenta za boravak u Centru. Svjesna je koliko se još studenata prijavilo, ali vjeruje kako će uspjeti dobiti smještaj. Da su cijene visoke, s njom se slažu i ostali studenti koji ovoga ljeta pokušavaju naći smještaj u Mostaru, ali im cijene u dobrom dijelu slučajeva ne idu na ruku.

A kao što smo već najavili, smještaj u Centru moći će dobiti i novi studenti. Brucoši će u grad doći iz čitave BiH, ali i iz susjedne Hrvatske čiji broj studenata ima tendenciju rasta i ove godine, što se osjetilo na prvom upisnom roku.

Veći broj brucoša

I novim studentima će trebati smještaj, a očekuje se jednak, ako ne i veći broj prijava na natječaj nego za studente viših godina s obzirom da se na prvi upisni rok za upis na fakultete prijavilo oko tri tisuće kandidata, a natječajem će kao i prethodnih godina smještaj dobiti 120 studenata. Mnogi očekuju da će dobiti smještaj u Centru i time olakšati sebi, ali i roditeljima koji ih financiraju. Dok novi studenti ne dođu, u Centru se pripremaju za što bolji doček, stoga su ljetnu stanku iskoristili za osvježavanje studentskih soba, pa su u tijeku molerski radovi. Centar, također, tijekom ljetnih mjeseci turistima izdaje smještajne kapacitete po najpovoljnijim cijenama, a zainteresirani se mogu javiti na kontakt mail: [email protected].

Večernji list