FOTO   Vrijedna donacija u SKB Mostar

SKB Mostar, donacija

Uime Klinike za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar donaciju je primila predstojnica doc. dr. sc. Vajdana Tomić, dr. med. ne krijući svoje zadovoljstvo zbog ove nadasve humane geste Udruge noKT.

"Zaista smo ugodno iznenađeni ovom donacijom. naši donatori, udruga noKT, pošto su saznali da je bolnički aparat za probir na prirođenu gluhoću u nepopravljivom stanju, kontaktirali su nas te iskazali spremnost da doniraju novi aparat. ovim aparatom se osigurava probir na prirođenu gluhoću svakom novorođenom djetetu, prije otpusta kući, što predstavlja najraniji mogući na- čin detektiranja i dijagnosticiranja problema sa sluhom. općenito, u medicini vrijedi pravilo - Što prije valjano dijagnosticiraš problem, bolje ćeš ga u konač- nici riješiti, što ovu donaciju čini još vrjednijom", kazala je predstojnica Tomić.

Predsjednica Humanitarne udruge noKT iz Mostara, Danijela Krezić nazoč-
nima je predstavila rad Udruge i istaknula njezine glavne značajke.
„Glavna značajka naše Udruge je usmjerenost na pomoć maloj djeci i starim osobama, transparentnost te aktivan javni rad. Članstvo naše Udruge najviše čine zaposlenici informatičke tvrtke nSoft , koji na ovaj način žele pokazati da su spremni pomoći onima koji su u potrebi. Također, velika nam je čast da smo uspjeli ostvariti ovu akciju te ovom prigodom pozivam sve one koji su u mo- gućnosti da se prijave u članstvo naše Udruge i svojim sredstvima sudjeluju u budućim humanitarnim akcijama", poručila je Danijela Krezić.

Na kraju svečanog uručivanja donacije dr. Vajdana Tomić se od srca zahvalila svim članovima Udruge na njihovoj spremnosti za pomoć i vrijednoj donaciji.