FOTO  Vlada HNŽ-a podupire otvaranje novih zračnih linija iz Mostara

zračna luka mostar

... planovima za razdoblje od 2017. do 2020. godine usmjerenima na što bolje funkcioniranje prihvata i opreme zrakoplova, putnika i roba.

Raspudić je podsjetio kako je Zračna luka u Mostaru prvo odredište za većinu putnika u Hercegovinu, te kako su Rim, Napulj i Bari tri grada iz kojih redovito čarter-linijama putnici dolaze na naše područje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Potencijal Zračne luke je veliki. To potvrđuje i brojka od 80.000 putnika na godišnjoj razini. Prošle godine otvorena je linija prema Libanonu, a od ove godine otvoreno je i tržište Irske. No, nužna su i daljnja ulaganja i stvaranje preduvjeta za širenjem tržišta odnosno uvođenja novih odredišta. Na tom tragu, u tijeku su radovi na proširenju terminalne zgrade Luke, koje financijski podupire Vlade FBiH, a čijim završetkom će Zračna luka osigurati kvalitetnije uvjete rada i prijama putnika'' kazao je direktor Raspudić.

Razgovaralo se, također, o mogućnostima uvođenja novih niskotarifnih linija, posebno za Beč i Istanbul, oko čega su već otpočeli razgovori.

Herceg je kazao kako je Vlada svjesna značaja Zračne luke, te je spremna, uz postojeću potporu, a sukladno mogućnostima, snažnije poduprijeti njezin razvitak i uvođenje novih linija.

''Bez jačanja i razvitka Zračne luke Mostar nema snažnijeg razvitka gospodarstva. Pored redovitog rada, Zračna luka u Mostaru može biti i zamjenska zračna luka u zimskim mjesecima za sarajevsku i dubrovačku. Stoga ćemo u Proračunu za 2017. godinu osigurati značajniji iznos sredstava, što je preduvjet za nastavak pregovora o otvaranja novih linij'', kazao je Herceg.

FENA