Uspostavlja se izravna zračna linija Mostar- Stuttgart

zracna luka mostar

Polazak putnika predviđen je iz Zračne luke Mostar  u 10 sati ujutro, a povratak iz Stuttgarta je planiran je u 13 sati, istaknuto je na jučerašnjoj press konferenciji koja se održala u Zračnoj luci Mostar. Pored izravnih linija iz Mostara prema Njemačkoj, uvode se linije za Albaniju i Poljsku, piše Dnevni list.

Povezivanje s Europom

"PRO PAK Hercegovina", Sea Air i Zračna luka Mostar planiraju povezati Hercegovinu redovitim i charter letovima s europskim odredištima. Mario Glišić ravnatelj turističke agencije "PRO PAK Hercegovina"  kazao je da će od  24. listopada svake srijede, petka i nedjelje biti realiziran let Mostar-Priština-Tirana.
"Ovo je jedna novost za  zrakoplovno tržište jer linija prema Albaniji, Kosovu i Makedoniji nema. Ono što predstavlja još jednu novost je linija Mostar-London s presjedanjem u Osijeku koja će započeti 9. studenog", istaknuo je Glišić. Navedena  linija će ići svakog ponedjeljka jednom tjedno, a ako bude vladalo više interesa iz Mostara, uspostavit će se izravno let Mostar - London. Glišić je kazao i to kako će se sigurno uspostaviti linija Poljska-Mostar.
"Razlog uvođenja ove linije su mnogobrojni hodočasnici koji dolaze u Međugorje, a koji vole i posjetiti dio Jadrana od Neuma, Makarske rivijere do Splita", kazao je Glišić.

Rekordan broj putnika

Rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar Marko Đuzel je rekao kako mu je izuzetno drago što je Zračna luka Mostar izravno povezana s Njemačkom i kako se ovim Zračna luka okrenula i drugim tržištima. Đuzel je dodao i to da je mostarska zračna luka ove godine zabilježila rekordan broj putnika.
"Ove godine uspjeli smo povećati broj putnika. Sezona još traje, tako da očekujemo da će broj putnika premašiti 80 tisuća. Igrat ćemo se sa brojevima iz 2012. godine koja je bila najbolja po broju putnika poslije rata", istaknuo je Đuzel.

Dnevni list