Turistička sezona u Mostaru nije na razini prošlogodišnje

Mostar, turisti, turizam, turist
U Starom gradu ljudi iz različitih dijelova svijeta razgledavaju štandove ili sjede u restoranima. Najveća je gužva na samom Starom mostu, koji svi žele ovjekovječiti fotografijom. No, takva gužva traje svega posljednjih tjedan-dva. Srpanj, tvrde turistički radnici, nije bio na razini od prošle godine.

- Ukupno gledano, na prostoru Hercegovine predsezona je bila na zavidnoj razni. No, zasad je u glavnom dijelu malo podbacila, naročito u Neumu. Puno je faktora utjecalo na tu činjenicu. I u Mostaru je nešto manji broj gostiju nego lani, no grad na Neretvi ipak bilježi solidne rezultate, kazao je za Oslobođenje Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije.

Gosti u Mostar i dalje, veli Krešić, dolaze zbog kulturno-povijesnih spomenika, počevši od Starog mosta, potom i cijelog grada te okolnih mjesta. Isto tako, natjecanje u skokovima sa Staroga mosta tradicionalno privlači turiste.

- Imamo u Mostaru goste iz cijelog svijeta. Jako puno njih je iz azijskih zemalja, Kine, Japana i Južne Koreje. Oni sve više dolaze u Mostar. Ovih je dana bila obilježena i deseta obljetnica obnove Starog mosta, pa je i tim povodom bilo više gostiju u gradu. Održavaju se i skokovi, to je posebno atraktivno turistima, rekao je Krešić.

oslobođenje