FOTO  Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru: Tečaj znakovnog jezika iznad svih očekivanja

tečaj, znakovni jezik, studentski zbor

Tecaj znakovnog jezika pod nazivom " Osnove u komunikaciji sa gluhim osobama " organizira Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa Udrugom gluhih i nagluhih "Sluh" Mostar u HNZ-u.

Tecaj je organiziran u 4 grupe po 25 studenata zbog ograničenosti prostora i kvota prijave, dok je broj zainteresiranih bio gotovo tri puta veći od previđenih prijava, što govori u prilog da je zainteresiranost studenata izuzetno velika. Tečaj vode certificirani tumači znakovnog jezika, Dajana Cerovac i Pamela Židić.
"Ovo je prvi put i ovo je nešto novo, studentima jako zanimljivo i veoma se trude da nauče osnove u znakovnom jeziku. Tečaj sveukupno sadrži 13 školskih sati, nakon čega će svi polaznici dobiti Potvrdu o sudjelovanju od Udruge gluhih i nagluhih "Sluh" Mostar. Trudimo se da studenti savladaju prvi korak u rušenju barijere pri komunikaciji sa gluhom osobom, i često im prepričavamo svakidašnje situacije s kojima se susreću gluhe osobe da bismo im što bolje približili "svijet tišine" i na taj način i dali doprinos kulturi našeg drustva", kazala je Pamela Židić, certificarni tumač i koordinator tečaja znakovnog jezika.

Studentski zbor Sveučilišta nastoji svake godine povećavati broj sadržaja namijenjen svim studentima i tako uz brojne fakultetske obaveze koje imaju, ponuditi i predah od napornog učenja kroz razne sportske , edukacijske , zabavne i kulturne programe koji će se odvijati kroz čitavi mjesec svibanj u sklopu projekta " Dani Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru