FOTO  Studentski forum u Mostaru - 10.01.2016

Mostar, studentski forum

Od svog osnutka ohrabruje individualno mišljenje i inicijative mladih ljudi i također olakšava učenje ključnih socijalnih i profesionalnih vještina, kao prezentacijskih vještina i vještina javnog govora i debatiranja, sve na engleskom jeziku.

Ove godine se po prvi put otvara prilika za studente Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru da sudjeluju na Studentskom forum Europskog parlamenta mladih. Forum će se održati u Gradskoj vijećnici 17. siječnja, a trenutno su otvorene aplikacije za sudjelovanje do utorka 11:59 sati. Službeni jezik foruma će biti engleski jezik.

Dodatne informacije se mogu naći na linku: http://eyp.ba/university-forum/

Europski parlament mladih je jedinstveni obrazovni program koji okuplja mlade ljude iz cijele Europe da raspravljaju o aktualnim temama kroz parlamentarne postavke. Kao mreža nezavisnih asocijacija. Uspostavljen je 1987. godine u Parizu, Francuska. EYP(European youthparliament) je prisutan u 42 zemalje i organizira približno 500 događaja godišnje.

EYP u Bosni i Hercegovini je počeo s radom 2013. godine, i to u 4 grada (Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja luka). Prvi Regionalni forum je održan u ova 4 grada u travnju 2014., a rujna iste godine i Nacionalni forum u Sarajevu. Simulacije su prvenstveno namijenjene srednjoškolcima, no potekla je inicijativa da se održe i za studente u dva grada, Sarajevu i Mostaru.