Sestra Ljilja Pehar iz Mostara šije odoru za Papu Franju

Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, časna, časne sestre, časna sestra

To je u telefonskom razgovoru i sama potvrdila. "Jako sam zauzeta. Ulažem puno vremena i truda u svoj posao", kazala je sestra Ljilja koju još iz mladih dana odlikuju vrsne krojačko-šivačke sposobnosti.

Odluka da izrada liturgijskog ruha pripadne njoj donesena je krajem ožujka na sastanku koji je održan u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom u Sarajevu. Uz kardinala Vinka Puljića i voditelja Liturgijsko-glazbenog povjerenstva za dolazak Svetog Oca mons. mr. Tomu Kneževića na sastanku su sudjelovale redovnice iz još dvije redovničke zajednice, školskih sestara franjevki iz Bosne te kćeri Božje ljubavi - s. Laureta Čagalj iz Sarajeva koje su također dobile dio zaduženja.

Katolička tiskovna konferencija je javila da osim misnice koju će nositi Papa časne sestre izrađuju i dvadesetak misnica za suslavitelje koje će se prije misnog slavlja moći nabaviti u sakristijama za svećenike.

Sestra Ljilja, kako nam je sama kazala, ulaže puno energije i pažnje u izradu Papine misnice.

"Nemojte se ljutiti, ali se zbog velike prezauzetosti ne želim izlagati javnosti. Potpuno sam usredotočena na izradu misnice", kazala je sestra Ljilja.

Dnevni list