Sarajevski mediji opet dižu tenzije u Mostaru

Slična situacija dogodila se uoči Kup utakmice između HŠK Zrinjski-FK Velež, uoči koje su sarajevski mediji danima pumpali atmosferu i najavljivali nerede.

U tako nabijenoj atmosferi, nažalost neredi su se i dogodili, a niti jedan medij zbog huškačkih članaka nije odgovarao. Štoviše, pojedini mediji su i nakon utakmice nastavili sa istom retorikom istovremeno i optužujući i osuđujući sve one koji ne misle kao oni.

Gradski derbi: Ne ponovilo se više nikada

Ovoga puta Dnevni avaz najavljuje navijačke nerede koji bi se po njima trebali dogoditi 11. ili 12. studenog kada se trebaju igrati dodatne kvalifikacije za odlazak na EP u nogometu. Avaz piše da se navijački neredi već planiraju ne navodeći tko ih planira, niti kako će početi.

Ukoliko gospoda iz ove inače vrlo utjecajne tiskovine imaju saznanja tko priprema nerede, neka te podatke proslijede policiji kako bi se neredi spriječili prije nego što izazovu nesagledive posljedice. Ukoliko je priča o neredima dizanje tiraža i priča rekla-kazala, neka se ispričaju građanima Mostara na dizanju tenzija.

Već smo pisali kako je ista tiskovina ocrnila nogometaša Zrinjskog, pozivajući se na facebook stranicu sa kojom taj nogometaš nema nikakve veze, pa tako se i sada pozivaju na neimenovane osobe koji prijete jedni drugima na neimenovanim forumima i internet portalima.

Dnevni avaz obmanjuje javnost, te i dalje diže tenzije oko utakmice Zrinjski-Velež

Danas je tehnologija otišla tako daleko da se može saznati ime i prezime svakog pojedinca koji anonimno prijeti nasiljem. Ukoliko se nastavi sa dizanjem tenzija i objavljivanjem paušalnih informacija koje nemaju nikakve veze sa istinom, onda stvarno možemo očekivati nerede kakvi su već viđeni na ulicama grada Mostara kada su igrane utakmice reprezentacija Hrvatske i BiH.

Iz MUP-a HNŽ-e nemaju nikakve informacije o planiranju incidenata, ali ističu da prate situaciju, te da će biti spremni da sakncioniraju sve vrste nereda ukoliko do njih dođe.

hercegovina.info