FOTO  Održana Svečana akademije povodom 50 godina Odreda izviđača Stari Grad

izviđači

Svečana akademija je okupila izviđače i planinke koji su u ovih 50 godina ostavili trag i ispisali povijesti  Odreda, te su se svi zajedno prisjetili i onih koji su dali značajan doprinos, a danas nisu više sa nama.

U prepunoj sali Narodnog pozorišta prisustvovali su gosti i prijatelji, članovi i predstavnici izviđačkih Odreda iz cijele Bosne i Hercegovine koji su svojim dolaskom uveličali svečanost.

U kulturno zabavnom programu izviđačkog karaktera, učestvovali su, pored izviđača i planinki, Plesni studio „Flash" te hor IV Osnovne škole Mostar.
Posebnu pažnju posjetitelja je privukla izložbu fotografija, diploma, priznanja i pehara koji su sačuvani u ovih 50. godina. Posebno mjesto na izložbi imala je i i maketa logora OI 'Stari Grad' na Boračkom jezeru, gdje izviđači tradicionalno kampuju već godinama.

Svečana akademije je samo početak aktivnosti obilježavanja velikog jubileja. Na ljeto 2015. godine OI 'Star grad' Mostar organizira 'Susrete generacija na Boračkom jezeru' gdje će se u logoru Odreda okupiti sve generacije izviđača i planinki.
Sinoćnja Svečana akademija je pokazala koliko je odred izviđača 'Stari grad' Mostar važan dio povjesti Mostara te koliko je u ovih 50 godina ostavio traga na generacije ljudi koje su rasle i odgajane u izviđačkom duhu.