FOTO  Mostar: Upoznajmo žene s njihovim pravima

Mostar, c-centar

...Upoznajmo žene s njihovim pravima" koje implementira udruga C-Centar iz Čapljine.

Cilj projekta je zbližavanje žena iz različitih sredina, entiteta, nacionalnosti, vjeroispovijeati, stupnja obrazovanja radi razmjene iskustava i unaprijeđenja međusobnih odnosa, pomirenja, osnaživanja, prepoznavanja problema i upoznavanja žena s njihovim pravima. Svrha projekta je kroz radionice i međusobna druženja naglasiti, jačati i aktivirati ulogu žena u procesima izgradnje pomirenja i povjerenja u lokalnim zajednicama.
Teme današnjih radionica su bile „Borim se za svoja prava", Žene ženama savjetuju" i „Oralna higijena - mitovi i zablude". Na cijelokupnom programu je učestvovalo oko 100 žena iz Mostara, Nevesinja te Prozora/Rame koji su partneri - zajednice u projektu. Za učesnice je također organiziran domjenak kao i poklon paketi.

„Ovaj projekat je podržan od strane, USAID-ovog projekta PRO-Budućnost implementiran od CRS (Catholic Relief Services) u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka."