FOTO  Mostar: Učenici elektrotehničke škole Ruđera Boškovića posjetili Odjel informatike na FPMOZ-u

FPMOZ, Sveučilište u Mostaru
na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti. U posjetu fakultetu došlo je 30 - ak učenika sa profesorom informatike.
Učenike je pozdravila prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju FPMOZ-a prof. dr. sc. Zora Pilić, znak dobrodošlice izrazila je i prof.dr.sc. Izabela Dankić prorektorica za međunarodnu suradnju.
Učenicima je prof.dr.sc. Slavomir Stankov objasnio što ih sve čeka ako upišu studij informatike na FPMOZ-u te naglasio je da se Studij informatike u Mostaru ni malo ne razlikuje od Studija informatike u Splitu.
Asistent Tomislav Volarić učenicima je predstavio nastavni plan i program studija i održao predavanje o važnosti studiranja prirodoslovnih znanosti. Studenti druge godine jednopredmetne informatike i informatike i fizike Ante Dilber i Tomislav Kordić učenicima su pokazali mobilnu aplikaciju koju su sami napravili.
Srednjoškolci su bili oduševljeni prikazanim. Voditelj referade prof. Marko Živko objasnio je učenicima sve što se tiče upisa na studij, prijemnih ispita i istakao da je referada FPMOZ-a jedina koja je otvorena studentima svaki dan od 8 do 18 sati.
Na kraju je asistent Daniel Vasić demonstrirao učenicima jednu praktičnu vježbu kako uz pomoć kamere izmjeriti puls.
Nakon što su dobili odgovore na brojna pitanja naši radoznali posjetitelji su od Fakulteta dobili promotivni CD.
Puni dojmova te sa novim saznanjima i nadamo se bogatiji za jedno važno iskustvo učenici su se sa svojim profesorom vratili natrag u školske klupe.