Mostar: Svečano promovirano 67 studenta

Mostar, promocija
Prisutnima se na početku svečanosti obratila rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ljerka Ostojić i istaknula kako danas slavimo pobjedu upornosti i znanja. „Baš u vašoj generaciji, u vama, vidim onu snagu, koja će kotač okrenuti u posve drugom smjeru, smjeru uspjeha, kreativnosti i boljega života. Zbog toga smo svi ponosni na Pravni fakultet koji je uveo najsuvremenije programe kako biste bili spremni na ono što vas čeka nakon studija", rekla je rektorica Ostojić.

Dekanica Pravnog fakluteta, prof. dr. sc. Vesna Kazazić je u pohvalila studente koji su svojim radom širili krug uspjeha fakulteta kao retoričari, sudionici raznih natjecanja, pravnih klinika i drugih oblika izvannastavnih aktivnosti. Naglasila je kako je vizija fakulteta utemeljena je na kontinuiranom i društveno odgovornom promicanju i postavljanju ciljeva vlastitog djelovanja kroz unapređivanje obrazovanja budućih pravnika, društveno prepoznatljivom radu ove znanstvene struke te utjecajnom doprinosu u izgradnji društva na načelima vladavine prava.

„Promocija je uvijek veliki osobni, obiteljski i društveni događaj. Promocijom naš fakultet daje snažan poticaj i impuls rastu i razvitku BiH i daje joj impozantan broj akademski obrazovanih građana iz područja prava, a vama dodjeljuje akademsku čast koju ćete s ponosom nositi do kraja života", rekla je dekanica Kazazić.

Ove godine se na Pravnom fakultetu uvodi novi studijski program Kriminalistika i Sigurnosni menadžment, a Fakultet je otvorio i novu sudnicu za studentsku praksu.

Formiran je i alumni klub s ciljem da svojim djelovanjem doprinese podizanju ugleda pravne profesije. "Pomoći će i u promoviranju praktične realizacije modernog pravnog obrazovanja i vladavine prava kao rezultat potrebe da bivši studenti redovitije i brže budu informirani o događanjima na fakultetu i Sveučilištu te da svojim angažmanom i dalje ostanu dio fakultetske zajednice", objasnila je dekanica Kazazić.

Studij se može nastaviti na poslijediplomskom doktorskom studiju, trećem ciklusu bolonjskog procesa.

Bernarda Ivičević

treci.ba