Mostar: Rupe i lokve pored vrtića, ureda i zgrada

Mostar: Rupe i lokve pored vrtića, ureda i zgrada
"Strašna je činjenica da se skoro u samom središtu grada nalaze ovako uništene ulice. Vozači i pješaci se stalno suočavaju s problemima dok prolaze ovuda. Nije rijetkost da se ljudima ošteti guma na automobilu dok prolaze ovuda", kazala je doktorica Vesna Korda Vidić, djelatnica Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, koje se nalazi u istoimenoj ulici.

Prema njezinim riječima, djelatnici Zavoda su više puta zvali JP Parkovi Mostar kako bi apelirali na ovaj problem, no dosad se nitko nije odazvao i došao sanirati rupe koje su svakim danom sve veće.

"Rupe i otpad glavno su obilježje ove ulice. Sramotna je činjenica da su predstavnici stranih izaslanstava koji nam često dolaze u posjet zgroženi stanjem ulice u kojoj se nalazimo", dodala je Vesna.

S Vesnom se složila i nekolicina građana koji su izrazili zgražanje zbog neodržavanja ulice.

"Ovakve rupe su posljedica nekvalitetno rađenog asfalta bez rubnjaka. To su propale investicije koje se moraju sanirati čim padnu prve kiše. Mi građani konstantno ispaštamo zbog nemara vlasti", kazala je nekolicina mještana Vukovarske ulice.

Baš u ovoj ulici nalazi se studentski hotel, dječji vrtić, Zavod za javno zdravstvo FBiH kao i mnogobrojne zgrade. Mještani su primorani svakodnevno prelaziti prepreke i snalaziti se na bilo koji način kako ne bi oštetili svoje vozilo ili ugazili u neku od mnogobrojnih lokvi koje se nalaze duž cijele ulice.

Dnevni list