Mostar: Razmišljaju o uvođenju kamera zbog vandala koji po noći buši gume na autima

izbusena guma

...među zgradama diljem Franjevačke ulice, te Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog (Liska) u Mostaru. U Ulici Mihajla Viševića Humskog zatekli smo jednog od vlasnika koji je upravo skidao ispuhane gume sa svog metalnog ljubimca.
"To je po noći bilo, on je prošao ovim parkiralištem i bušio je gume na autima, vjerojatno je imao neko šilo. Nožem nije sigurno, nego vjerojatno nekim dužim i oštrim šilom", rekao nam je ovaj građanin, dodavši da je jedna njegova susjeda vidjela nekog sumnjivog muškarca kako se motao oko parkirališta oko 3.30 sati poslije ponoći.

Ovaj građanin nam je rekao da ovo nije prvi put da nepoznati vandal buši gume na parkiranim vozilima pred njegovom zgradom. "Prije 15-ak dana isto su izbušene gume na vozilima ispred naše zgrade, zanimljivo je da su tada izbušene gume na autima koji su bili parkirani ovdje na parkiralištu, preko puta zgrade, a nije ni dirnuo aute koji su stajali uz zgradu, valjda mu je to preblizu. Ovdje na parkingu mu je baš zgodno, uvuče se između vozila i nitko ga ne vidi. Ja inače parkiram auto uz zgradu, ali sinoć sam posve zaboravio na to bušenje guma, ostavio sam auto preko puta zgrade i sada su mi gume izbušene", rekao nam je naš sugovornik, dodavši da će sada morati platiti 720 maraka za četiri gume plus po 10 maraka za zamjenu kod vulkanizera.

On kaže da je policija izlazila na teren, ali da se ne zna tko to i zašto radi. "Nemamo kamere, planiramo i to uvesti ili čuvati stražu. Nešto se mora poduzeti", rekao je razočarani Mostarac. Podsjetimo, već mjesecima unatrag u Mostaru se u raznim gradskim naseljima bilježe slučajevi gdje netko po noći buši gume na autima, a policija još nije uspjela otkriti tko to i zašto radi. Pojedini vlasnici jučer su po društvenim mrežama ostavljali ljutite poruke upućene neznanom vandalu.

dnevni list