Mostar: Optužen Uhljeb (Stranke) Budžetić - prijeti mu lomača

Mostar, karneval, lomača, mačkare
Organizirana je predstava za najmlađe, baba mačkaruša će dijeliti slatkiše, a birat će se i najbolje maske s bogatim nagradama. Nešto prije 21 sat Visoki sud Centra 2 pročitat će presudu ovogošinjem krnji, a veseli puk spaliti ga na lomači.

Kao glavnog krivca za ovogodišnje nedaće puka Visoki sud Centra 2 optužio je Uhljeba (Stranke) Budžetića. Tužiteljstvo je prikupilo dokaze kako je on izvor naj većih zala u državi. Visoki sud na sinošnjoj sjednici prihvatio je zahtjev Tužiteljstva i nije mu odredio pritvor. Odlučio je, radi zaštite nezaštićenih svjedoka i sprječavanja utjecaja na istragu, mjeru izlaganja kiši i narodu koja je jutros i provedena. Uhljeb (Stranke) Budžetić izložen je na trgu Buka i Mačkara.

Konačna presuda suda očekuje se večeras.

Podsjetimo, na lomači u ovom mostarskom naselju do sada su međšu ostalim "stradali" i: Buljo Šešbešlić, Medi Plišbraun, Pilijanović, ministar za trafike i ludu struju Vladin Blećo, gospođica Gradska Vijećnica (spaljena ponovno u prosvjedima nekoliko mjeseci kasnije), Eurokrem Obabuš, predsjednik Mlade Županije Ćiro Morić..