FOTO  Mostar: Održana sjednica Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Filozofski fakultet, Mostar
...i principima za izradu pravilnika o nagradama u područjima znanosti u BiH za uspjehe na međunarodnom planu; o osnovnim elementima, sadržaju, obliku i načinu rada znanstveno-istraživačkog informacijskog sustava, o statističkom praćenju stanja znanosti i tehnologije te preporuke o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programima Europske unije.

Predsjednik Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine prof. dr. Senadin Lavić je posebno važnim istaknuo pravilnik o nagradama iz područja znanosti.

„Riječ je o pravilniku kojim se definira na koji način će Vijeće nagraditi znanstvenike iz BiH ako na međunarodnom planu postignu važno znanstveno otkriće", rekao je dr. Lavić.

Zahvalio je dekanu Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoranu Tomiću na suradnji i novim prijedlozima.

„Na prijedlog dr. Tomića smo došli do razvoja koncepta znanstvenog skupa pod naslovom - Europske perspektive znanosti Bosne i Hercegovine što smatramo iznimno važnim", rekao je dr. Lavić.

Znanstveni skup „Europske perspektive znanosti Bosne i Hercegovine" bit će održan u Sarajevu tijekom studenoga ove godine.