FOTO  Mostar: Novi semafori početkom školske godine

Mostar, prometnice, avenija, semafor, avenija, vrh avenije, prometnica, Mostar, avenija, semafor

Bit će dovršeni do početka školske godine, potvrdio nam je Rade Vidaković, vlasnik građevinske tvrtke Telefonija Vidaković iz Doboja koja je izvođač radova. Početak radova i konačno postavljanje semafora na toj lokaciji s nestrpljenjem su čekali vozači koji svakodnevno prolaze vrhom Avenije. Brojne prometne nesreće bile su rezultat spajanja vrha Avenije s nastavkom novog dijela ceste koja se spaja s mostom u izgradnji. Nova prometnica, prema planovima, će uključivati Aveniju s prometom prema Sutini i priključenju s magistralnom cestom M17. Zbunjujuće raskrižje stvaralo je probleme i iskusnijim vozačima, pa je u mostarskom MUP-u u prvih pola godine od puštanja u promet evidentirano čak 11 prometnih nesreća.

Marina Deronić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, kaže da je tvrtka iz Doboja izabrana u javnom natječaju jer je imala najbolju ponudu od svih koji su pristigli na adresu Grada Mostara. "Izabrali smo najpovoljniju ponudu. Izvođač radova je iz Doboja. Prometna signalizacija se na vrhu Avenije trebala postaviti i ranije. Zbog poplava u Doboju nisu bili u mogućnosti doći ranije i započeti radove", pojasnila je Deronić.

Iako su mnogi građani kontaktirali Gradsku upravu jer su smatrali da bi građenje kružnog toka bilo bolje rješenje od toga se nakon brojnih konzultacija ipak odustalo. "Stručnjaci iz Zagreba su prezentirali kružni tok za taj dio prometnice kao loš plan jer bi se stavljanjem u funkciju mosta, koji je u izgradnji, promet na tome dijelu jako zgusnuo. Semafori su najbolje moguće rješenje", pojasnio je ranije ovakvo idejno rješenje Dražen Vrljić, stručni savjetnik za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Dnevni list