Mostar: Novi ciklus besplatnih tečajeva – Say Hello to programming World!

Mostar, tečaj, Hello world
Radionice će se održavati radnim danima iza 16.00 sati u udruzi Hello World koja se nalazi na adresi Bleiburških žrtava b.b. - zgrada Ipon. Detaljni termini pojedinih radionica naknadno će se objaviti.

Prijave se primaju od 01.12.2014. a prve radionice održavat će se od 07.01.2015. godine. Svaka osoba koja želi sudjelovati na radionicama treba poslati svoj životopis i motivacijsko pismo na e-mail adresu [email protected]. Ukupan broj polaznika ograničen je na njih 100 (4 grupe po 25 polaznika).

Program kampanje "Say Hello to programming World" planiran je kao jedan veliki projekt sastavljen od niza manjih radionica. Gradivo je podijeljeno na mnoštvo malih cjelina i zamišljeno je u obliku stabla. U korijenu stabla nalaze se radionice osnova programiranja, a što se više napreduje prema krošnji gradivo postaje sve specifičnije i zahtjevnije za polaznika. Samim tim svaka nova radionica podrazumijeva poznavanje gradiva iz prethodnih radionica. Na taj način polaznicima će biti lakše pratiti gradivo i programske metodologije.

Svaka radionica ima ulazni i izlazni test. Ulazni testovi služe za filtriranje osoba i sadrže gradivo iz prethodnih cjelina (filtriranje polaznika za osnove programiranja radi se na osnovu životopisa i motivacijskog pisma). Izlazni testovi služe polazniku da vidi koliko je dobro savladao gradivo. Polaznici koji uspješno prođu sve radionice dobivaju mogućnost rada na projektu koji će uključivati timski rad te mentoriranje iskusnih developera i project managera. Najuspješniji će svoje naučene vještine moći predstaviti u NSoftu, gdje će dobiti mogućnost probnog rada.

Detaljan program pogledajte na službenoj stranici udruge Hello World.