Mostar: Nakon što je imao priviđenje Gospe i Međugorja, Salko poručio: Ili sam vidovnjak ili tovar

. Sve je počelo njegovim narušenim zdravstvenim stanjem i dolaskom kod dr. Milog Čehajića u Kliničku bolnicu Mostar, gdje je i zadržan. Što mu se dogodilo u bolnici i kako mu je promijenilo život, ispričao je Balavac za Dnevni list.

- Kako me samo taj doktor primio, to nikad neću zaboraviti. I on i cijelo osoblje bolnice su za svaku pohvalu, kazao je Balavac koji je u bolnicu primljen u prošli petak jer je bio u jakim bolovima, a navečer mu se dogodilo nešto neočekivano.

- Ležao sam u sobi, nisam mogao sobom micati. Do prozora je ležao jedan pacijent kojeg su navečer uhvatili veliki bolovi i stalno je zazivao Isusa. Ja sam žmirio, ali sam vidio kako doktor i sestra hodaju do njega. Kako sam ležao, odjednom mi se ukazala crkva u Međugorju koju sam dotad vidio samo na televiziji. Tornjevi crkve su se obasjali poput zlata, a između njih se stvorila kao ona dječja barbika. Bila je u rozo-bijeloj haljini i nisi je se mogao nagledati kako je lijepa bila, kaže Balavac dodajući kako se Gospa u njegovom priviđenju dignula u zrak i krenula prema Mostaru rekavši: "Idem spašavati narod".

- Lebdeći je išla prema križu na Humu, a sav narod s Balinovca se gurao gore, nije mogla ni šibica stati. Kad se Gospa spustila i pogledala prema Balinovcu rekla je: "Barikade su dolje", opet se digla i velikom brzinom se vratila među tornjeve i nestala. U tom trenutku mi je nešto reklo da ovu priču ispričam u nedjelju do 12 sati najmilijoj osobi, priča Balavac. Iako ima i djece i unučadi, njemu je kroz glavu prošao dr. Čehajić.

- U tom trenutku mi je on bio najdraža osoba na svijetu i kada sam ga vidio, sve sam mu ispričao. Ja sam od tog petka skočio iz kreveta kao da sam zdrav, otvorio mi se apetit i iako sam prije imao problema s pamćenjem, s lakoćom sada pamtim imena i ljude. I najnevjerojatnije od svega, imam kao neka viđenja, rekao je u čudu Balavac.

U njegovoj sobi je ležao jedan čovjek koji je trebao ići za Zagreb, a Balavac ga je tog petka vidio kako lebdi i da je umro. To nije nikome rekao, ali je jučer čuo da je umro. Isto tako je čuo da neki raspravljaju o igri Hrvatske na Eurobasketu i hoće li u finale.

- Ja sam im rekao da jave izborniku Repeši da je finale njihovo ako dođu do njega. Ja ne znam jesam li ja s 80 godina vidovnjak ili tovar, ali ovo što govorim je istina, rekao je Balavac koji uskoro izlazi iz bolnice.