Mostar: Javni WC radi u poluilegali

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Mostar, gradsko vijeće, statut, duhan, Mostar, Mostar, djeca, djeca sa posebnim potrebama, danijel vidović, Mostar, gradsko vijeće, izbori, Mostar, statut, Ljubo Bešlić, Veselin Gatalo, policija, Mario Šulenta, nekretnine, stanovi, ZZO HNŽ, rasvjeta, javna rasvjeta, Radmila Komadina, Mormonska crkva, Gradska uprava Mostara, Mostarski proračun, Miljenko Zovko, Ljubo Bešlić, dijeta, hrana i piće, debljina, obitelji, siromaštvo, siromašni, grijanje, mostar bus, škole, Grad Mostar, Mostar, gradsko vijeće, Mostarski gradonačelnik, Ljubo Bešlić, Federacija BIH, nekretnine, nekretnine stanova u mostaru, promet nekretninama, Policijski dužnosnici, prosvjed, Rudnik, Mostar, Mostar, javni WC, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, stanovi, Mostar, iznajmljivanje, Mostar, potpisivanje peticije, peticija, Mostar, Udruga Vrisak, peticija, Silente, Udruga Vrisak, Udruga građana Vrisak , koncert, Mostar, tumor, Mostar, stanovi

Stanovnici drugih gradova iz BiH i mnogobrojni turisti koji posjećuju Mostar redovito prolaze pored javnog toaleta, ne znajući o kakvom je objektu riječ. Iako je javni toalet napravljen po modernim standardima, nedostatak mu je nepostojanje oznake. Iz Gradske uprave tvrde kako će se poraditi na ispravku ovog nedostatka.

Besplatno korištenje toaleta

"Toalet je u uporabu pušten takav, bez oznake, ali Grad će poduzeti sve da se taj nedostatak ispravi, ploča će biti postavljena", navodi Stjepan Šaravanja, šef Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.
Iako se korištenje javnog toaleta inače naplaćuje, u Mostaru to nije slučaj. Javni toalet na Španjolskom trgu je besplatan, kako za domaće stanovnike, tako i za turiste. Razlog tome je, kako doznaje Dnevni list, nepostojanost Gradskog vijeća te se zbog toga ne može donijeti odluka o cijenama korištenja javnog toaleta.

Nema oznake

Osoblje javnog WC-a je zadovoljno načinom na koji toalet radi proteklih godinu dana, te tvrde kako od prošlogodišnje pljačke nema nikakvih problema ni incidenata i da je isplata plaća redovita.
"Uglavnom dolaze turisti, nekada u manjem, a nekada u većem broju. Mali problem je što nema nikakve oznake da se radi o WC-u pa dosta stranaca i ne zna da je ovo ustvari toalet. Zadovoljni smo jer je plaća redovita, iako se WC ne naplaćuje", navodi Ziba Mihić, zaposlenica u javnom toaletu.
Ubrzo nakon puštanja u uporabu, javni toalet je demoliran, no od tada se nije dogodio nijedan incident u ovom objektu.
Gradska uprava i Javno poduzeće Parkovi su 2013. godine pustili u uporabu javni toalet i od tada se brinu o njegovom održavanju, međutim, mjere sigurnosti još nisu poduzete.