Mario Bubalo najbolji tavlaš Bosne i Hercegovine

Drugo mjesto s jednom pobjedom manje osvojio je Dražen Vučina iz tavla kluba "Zrinjski-Derby", dok se za treće mjesto ove drevne igre izborio Samid Dedaković iz Brezova Polja.
Napetost do samoga kraja

Prvenstvo se igralo po švicarskom sustavu, u 11 kola i partije do 5 ojnova, u kojima je sudjelovalo više od 150 vrsnih igrača iz cijele Bosne i Hercegovine i napetost u prostoriji gdje se igrala ova drevna igra taktike i nadmudrivanja bila je više nego primjetna sve do posljednjeg poteza ovogodišnjeg natjecanja.
Turnir se bodovao prema rejting listi Tavla saveza BiH, a pravo nastupa imali su svi igrači koji su registrirani u Tavla savezu BiH, tako da su se pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda ravnopravno borili za status najboljega i najmudrijeg.
Za prvo mjesto uz slavljenički pehar i diplomu Mariju Bubalu uručena je novčana nagrada u iznosu od tisuću maraka. Slavljenik drugog mjesta Dražen Vučina uz pehar i diplomu nagrađen je novčanim iznosom od 700 maraka. Za osvojeno treće mjesto Samid Dedaković uz prestižno priznanje i brončani pehar u Brezovo Polje ponio je nagradu od 500 maraka.

Natjecatelji iz cijele države

Tavla je specifična i posebna, to je igra šarma, razgovora, ujedanja i nadmudrivanja, a sve je dopušteno mimo igre za vrijeme službenih mečeva i stoga ima posebnu čar, stav je gotovo svih igrača ove drevne igre koji ne kriju da pri ulasku u meč očekuju i pobjedu.
Pored napetosti koja se doživljava tijekom svakoga natjecanja najvažnije je druženje što potvrđuje i činjenica da je ovogodišnje prvenstvo na jednom mjestu okupilo ljude iz Orašja, Brčkog, Brezova Polja, Mostara, Konjica, Travnika, Fojnice, Jablanice i ostalih dijelova Bosne i Hercegovine.
Također su pristigli gosti iz Novog Pazara i nekih klubova iz susjedne nam države Hrvatske, što jasno svjedoči značaju ovoga događaja.

Izvor: dnevni list