Kvesić i iduće četiri godine ostaje na mjestu ravnatelja SKB Mostar

Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, Ante Kvesić, Ante Kvesić, SKB Mostar, Ante Kvesić, SKB Mostar, Ante Kvesić, SKB Mostar

Iako je odlučilo Upravno vijeće ove zdravstvene institucije na posljednjem zasjedanju. Kvesić je dobio jednoglasnu potporu na spomenutoj sjednici, a očekuje se kako će i menadžment bolnice ostati u istom sastavu kao i do sada, piše Večernji list.

Uspješni projekti

- Iza nas je mnogo uspješnih projekata koje smo proveli. Od nove onkologije do niza drugih novosti koje smo uveli u našu bolnicu. S druge strane, pred nama je još mnogo posla. Upravo su novi projekti bili glavni razlog zašto sam se prijavio za još jedan mandat i mislim kako će četiri godine biti dovoljne da završimo sve što planiramo - rekao je za "Večernji list" ravnatelj Kvesić nakon novog imenovanja. Govoreći o novim projektima, Kvesić je naglasak stavio na izgradnju nove Klinike za dječje bolesti čija bi izgradnja trebala početi za nekoliko mjeseci.

Nova pedijatrija

Projekt se financira novcem iz saudijskog fonda za razvoj. Upravo je tijekom vikenda u Mostaru boravilo visoko izaslanstvo fonda i tom prilikom se susrelo s Kvesićem i njegovim suradnicima. - Naši gosti iz Saudijske Arabije su bili izuzetno zadovoljni onim što su vidjeli. Suradnja se nastavlja i od njih dobivamo najpovoljnije kredite koji se ne mogu naći na našem financijskom tržištu. Nemamo razloga sumnjati u uspješnost i ovoga projekta - smatra Kvesić. Ono što je jedan od prioriteta Sveučilišne kliničke bolnice Mostar je razvoj transplantacijske medicine. Do kraja Kvesićeva novog mandata i ovaj projekt bi trebao biti realiziran. - Radi se o izuzetno kompleksnom projektu koji se provodi u nekoliko faza. Imamo nekoliko timova koje smo već poslali na edukacije. Planira se kupovina potrebne opreme i nadam se kako ćemo za nekoliko godina postati i transplantacijski centar - zaključio je Kvesić. Paralelno s ovim projektima radi se i na nizu drugih aktivnosti kojima se unapređuju usluge koje pruža Sveučilišna klinička bolnica Mostar čime se ova zdravstvena institucija još jače pozicionira kao bolnica od regionalnog značaja.