Katarina Herceg: U rujnu nastavljamo sa studentskim aktivnostima

studentski zbor, Sveučilište Mostar
Organiziraju različite aktivnosti za studente, a koje veće projekte su organizirali u prošloj akademskoj godini i što planiraju u sljedećoj za treci.ba govorila je Katarina Herceg, zamjenica predsjednice Studentskog zbora Mostar.

Kako su protekli Dani studentskog zbora 2015.?

Dani studentskog zbora su protekli odlično. Ove godine su trajali skoro dva mjeseca. Svaki student je imao priliku pronaći nešto od interesa u sklopu edukativnih, kulturnih, zabavnih ili pak sportskih događaja. Sadržaj je bio bogatiji i raznovrsniji u odnosu na prethodne godine. Spomenut ću novitete, kao što su : simulirano suđenje, radionica zdrave prehrane, mjerenje razine glukoze u krvi na svim sastavnicama Sveučilišta itd. Nadalje, jako smo zadovoljni odzivom studenata i posjećenosti aktivnosti, jer ipak je jedan od ciljeva Dana zbora podizanje proaktivnosti studentske populacije.

Na koje ste probleme nailazili tijekom organiziranja Dana zbora?

Prošlih godina je znalo biti problema s vremenom, ali ove godine smo ih izbjegli. Proljeće u Mostaru je pogodovalo da se uglavnom sportske aktivnosti održe bez velikih promjena u rasporedu. Većih problema i barijera nije bilo jer smo se svi energično prihvatili organizacije i realizacije ovog najvećeg projekta Studentskog zbora. Naravno, trebalo je balansirati fakultetske obveze i aktivnosti, ali smo u konačnici to i uspjeli.

Zatvaranje ovogodišnjih Dana zbora je završeno koncertom Hladnog piva. Kako je protekao koncert i jeste li zadovoljni odzivom studenata?

Koncert Hladnog piva, kao epilog ovogodišnjih Dana zbora, je prošao uspješno. Pred oko 1300 ljudi u dvorani Bijeli Brijeg studenti su se opustili pred ispitne rokove. Naravno, bilo je posjetitelja svih dobnih skupina i to je bio lijep prizor. Dva sata kvalitetne glazbe su bili vrhunac Dana zbora, a najbitnije je da je sve prošlo po planu, bez poteškoća i problema.

Kakvi su planovi Studentskog zbora?

Trenutno je ljetna pauza, no već u rujnu Studentski zbor nastavlja sa svojim aktivnostima i radom jer nema mjesta stagnaciji. Trenutno surađujemo sa ostalim tijelima Sveučilišta te relevantnim institucijama na izmjenama i dopunama pravilnika. Preostaje još finalizirati Fond za studente u teškoj materijalnoj situaciji kako bi od ove akademske godine zaživio u punini svog smisla. Također, planiramo svečano proslaviti 15. godina Studentskog zbora te naravno u malo opuštenijem tonu planiramo i ovogodišnju Brucošijadu.

Marija Begić

treci.ba